Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Accident in lanț, cu zece răniți, la Ciuperceni. A fost activat Codul Roșu de Intervenție.
ISU Someș Satu Mare  - Joi, 28 Iunie 2018

Miercuri seara, la ora 23:12, ISU Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui accident rutier, pe DN 19, în localitatea Ciuperceni, în care au fost implicate trei autovehicule.

Din primele informații, se cunoștea faptul că 10 persoane ar fi rănite, dintre care una încarcerată. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Sosirea la locul accidentului, identificarea și evaluarea victimelor s-a derulat foarte rapid, salvatorii intervenind pentru extragerea din autovehicul a persoanei încarcerate și acordarea asistenței medicale celorlalte nouă persoane, care au suferit diverse traumatisme.

S-a intervenit cu o autospecială de descarcarare, 3 ambulanțe SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă. În sprijinul echipajelor, au fost solicitate și 3 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Cele 10 victime au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare. Doua dintre aceste victime au necesitat internare in cadrul unor sectii ale SJU Satu Mare: un barbat de 66 de ani, cu policontuzii la nivelul craniului, toracelui, abdomenului, membrelor inferioare,cu fractura deschisa la nivelul femurului si oaselor gambei stangi - internat in cadrul sectiei Ortopedie; respectiv o femeie de 26 de ani cu  policontuzii toraco abdominale, ale membrelor superioare si inferioare - internata in cadrul sectiei Chirurgie. 

Ambele victime sunt constiente, stabilizate, orientate temporo spatial. Celelalte victime, dupa ce li s-a acordat asistenta medicala in cadrul Unitatii de Primiri Urgente, au parasit spitalul in cursul noptii si al diminetii de 28 iunie.

Tags: accident  ciuperceni  plan  rosu  interventie  
1238 vizite
Distribuie pe