Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare e oficial în Cartea Recordurilor
Veronica Bretan  - Joi, 12 Iulie 2018

Casa Meșteșugarilor din Satu Mare a fost astăzi gazda festivității de premiere din cadrul Programului de educație ecologică „Milioane de capace- Milioane de zâmbete” finalizat cu succes în beneficiul comunității județului nostru.
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a demarat în urmă cu 6 luni acest proiect în cadrul căruia 95 de grădinițe și școli din județul Satu Mare au colectat mii de capace de PET din care au realizat câte un panou de dimensiunea 2.500x1.250. Fiecare panou reprezintă câte o poveste populară, iar panoul a fost expus în urmă cu o lună pe stadionul „Olimpia-Daniel Prodan”.
Cu acest panou de 123 metri, județul Satu Mare a intrat în Cartea Recordului, iar astăzi, în prezența  președintelui și vicepreședintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), a oficialităților locale și județene, a copiilor, precum și directorilor de grădinițe și școli și a copiilor, Satu Mare a primit oficial certificatul de omologare a Recordului național.„Ne bucurăm că împreună cu comunitatea sătmăreană am reușit să facem un pas important în creșterea procentului de reciclare a deșeurilor reciclabile așa cum cere Uniunea Europeană pentru a atinge ținta de 50% până în 2020.” , a menționat directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy.

Președintele ANPM a menționat că acesta este un record internațional. „Suntem aici pentru a înmâna un certificat privind un record național inclus în Cartea Recordurilor. Este un record național, dar din câte știu eu este un record internațional. Nimeni până acum nu s-a gândit ca din capace de PET-uri să facă tablouri. Nu s-a gândit nimeni că deșeul nu este neapărat un gunoi, din deșeu se poate face și artă. Pentru acest lucru trebuie să felecit inițiativa APM Satu Mare, Prefecturii, Consiliului Județean și Primăriei Satu Mare. Evenimentul de aici ne arată că educația privind colectarea selectivă a deșeurilor poate să înceapă și de jos în sus nu neapărat de sus în jos. Poate începe și de la copil la părinte. În acest context școala are un rol important pentru pregătirea generațiilor viitoare pentru a putea conștientiza că trebuie să colectăm selectiv.”

În cadrul evenimentului au fost premiate toate unitățile de învățământ școlar și preșcolar implicate în acest program și s-a deschis oficial expoziția „Miloane de capace – Milioane de zâmbete”.

 

Tags: certificat  cartea recordurilor  capace  panou  satu mare  
829 vizite
Distribuie pe