Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
El este autorul jafului de la RDS
Florin Răchitan  - Luni, 29 Iunie 2009

Satu Mare Online îl prezintă pe autorul ultimului jaf armat de la RDS, Suranyi Krisztian, în fotografiile pe care le-a postat chiar el pe un site public de socializare, foarte popular în rândul tinerilor sătmăreni.

În scurta autodescriere pe care o face pe site-ul respectiv, Krisztian se declară sincer, fidel şi "cel mai bun pentru tine".

Conducerea Poliţiei a confirmat informaţiile pe care le-am publicat despre ultima tâlhărie de la casieria RDS, precizând că autorul şi complicele acestuia sunt cercetaţi în stare de libertate.

 

Spre deosebire de primul jaf, al cărui autor încă nu este cunoscut, de data asta poliţiştilor le-au trebuit doar cinci zile să-l prindă pe presupusul autor al celui de-al doilea jaf petrecut joi la casieria RDS de pe strada Lalelei din Micro 16.

 

El are 18 ani şi se numeşte Suranyi Krisztian. Provine dintr-o familie bună, de întreprinzători, dar contrar informaţiilor iniţiale despre rezultatele bune la învăţătură, se pare că acesta are o reputaţie proastă în unitatea şcolară pe care o frecventează, Liceul Teoretic German "Johann Ettinger". 

 

El a citit în presa locală despre primul jaf de la casieria RDS, cel din luna martie, s-a documentat serios şi a copiat la perfecţie metodele autorului de atunci. Ba le-a şi perfecţionat, luându-şi un complice, un băiat de 17 ani, prieten din copilărie şi coleg de liceu, care l-a mai ajutat şi cu alte ocazii, la năzbâtii specifice vârstei.

 

Poliţiştii au declarat încă în ziua jafului că au destule probe pentru a-l prinde pe hoţ, una dintre dovezi fiind un cuţit pe care hoţul l-ar fi scăpat pe jos în timp ce fugea. Ambii suspecţi au fost prinşi sâmbătă, iar duminică au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă, dar băieţii au primit doar interdicţie de părăsire a localităţii în următoarele 30 de zile în care Poliţia va continua cercetările.

 
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comandatul Liviu Tăut şi cei doi poliţişti care s-au ocupat de caz, Marius Gânţă şi Vlad Vida, au prezentat detalii despre modul cum au acţionat cei doi, precum şi despre împrejurările în care au fost prinşi.

Se pare că motivaţia principală pentru comiterea faptei a fost, pur şi simplu, teribilismul, ei nefiind interesaţi neapărat de bani. În timp ce Suranyi Krisztian a comis jaful, prietenul său a stat "de pază" sub podul Golescu, după care au fugit împreună de la locul faptei. Suranyi i-a dat prietenului său toţi banii, adică aproape 2.800 de lei, din care poliţiştii au reuşit să recupereze 900 de lei, minorul declarând că a cheltuit restul banilor pe haine şi accesorii.

Având iniţial un cerc de suspecţi format din cinci persoane, poliţiştii au ajuns la cineva din anturajul celor doi, care a "ciripit", oferind informaţii despre autorul jafului. Ulterior, oamenii legii au găsit într-o gură de canal din apropierea casei în care locuieşte tâlharul atât geanta în care a îndesat banii, cât şi pantalonii şi masca pe care i-a purtat în timpul jafului.

Cercetările continuă cu suspecţii în stare de libertate.

Tags: hot  rds  prins  
13036 vizite
Distribuie pe