Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe Festivalul Berii Artizanale la Satu Mare, cu Zdob&Zdub, Mandinga și Deak Bill Gyula
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Iulie 2018

În acest week-end, vineri și sâmbătă, se desfășoară la Satu Mare prima ediție a Festivalului Berii Artizanale, din inițiativa HB Traditional Brewery, componentă a grupului de firme Sam Mills, care a preluat vechea fabrică de bere, reînviind-o cu producția de sortimente care vor duce faima Sătmarului cu mult dincolo de hotarele județului.


Sătmărenii vor avea ocazia să deguste produsele Premium ale fabricii de bere redeschise în orașul lor, adică mărcile HAB (filtrată și nefiltrată, cu un conținut normal de alcool) și mândria producătorilor, Berea Transilvania, cu un conținut ridicat de alcool, în variantă Amber și Neagră, care se poate compara calitativ cu legendara bere belgiană Leffe.

Aceasta din urmă este o bere produsă absolut natural, după o rețetă din secolul al XVII-lea a călugărilor franciscani, fiind astfel unică în România și concurând cu berile artizanale similare din toată Europa Centrală.

Cei care vor trece în week-end prin Centrul Nou vor putea să deguste nu doar excelentele beri produse la Satu Mare, dar și toată oferta de mici, grătare și alte produse potrivite pentru asemenea ocazii, iar pe scenă vor evolua, alături de îndrăgiții artiști locali, și capetele de afiș Deak Bill Gyula din Ungaria sau Mandinga din România și Zdob & Zdub din Republica Moldova.

Programul cultural complet:
De asemenea, organizatorii s-au gândit la publicul de toate vârstele, cu programe speciale și spații amenajate pentru copii, dar și diverse activități și jocuri în care se pot câștiga beri gratis, iar marele premiu va fi un scooter Vespa.

Tags: festival  bere  artizanala  satu mare  
3036 vizite
Distribuie pe