Locale Altele
Sambata, 20 Octombrie 2018
Sam, 20 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe Festivalul Berii Artizanale la Satu Mare, cu Zdob&Zdub, Mandinga și Deak Bill Gyula
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Iulie 2018

În acest week-end, vineri și sâmbătă, se desfășoară la Satu Mare prima ediție a Festivalului Berii Artizanale, din inițiativa HB Traditional Brewery, componentă a grupului de firme Sam Mills, care a preluat vechea fabrică de bere, reînviind-o cu producția de sortimente care vor duce faima Sătmarului cu mult dincolo de hotarele județului.


Sătmărenii vor avea ocazia să deguste produsele Premium ale fabricii de bere redeschise în orașul lor, adică mărcile HAB (filtrată și nefiltrată, cu un conținut normal de alcool) și mândria producătorilor, Berea Transilvania, cu un conținut ridicat de alcool, în variantă Amber și Neagră, care se poate compara calitativ cu legendara bere belgiană Leffe.

Aceasta din urmă este o bere produsă absolut natural, după o rețetă din secolul al XVII-lea a călugărilor franciscani, fiind astfel unică în România și concurând cu berile artizanale similare din toată Europa Centrală.

Cei care vor trece în week-end prin Centrul Nou vor putea să deguste nu doar excelentele beri produse la Satu Mare, dar și toată oferta de mici, grătare și alte produse potrivite pentru asemenea ocazii, iar pe scenă vor evolua, alături de îndrăgiții artiști locali, și capetele de afiș Deak Bill Gyula din Ungaria sau Mandinga din România și Zdob & Zdub din Republica Moldova.

Programul cultural complet:
De asemenea, organizatorii s-au gândit la publicul de toate vârstele, cu programe speciale și spații amenajate pentru copii, dar și diverse activități și jocuri în care se pot câștiga beri gratis, iar marele premiu va fi un scooter Vespa.

Tags: festival  bere  artizanala  satu mare  
1525 vizite
Distribuie pe

Parada mașinilor de epocă, duminică la Satu Mare
Vineri, 19 Octombrie 2018
Retromobil Club România - Autoritate Națională FIVA organizează...   continuare

Pompierul Ștefan Szabolcs a salvat viața unui bărbat, victima unui accident rutier
Vineri, 19 Octombrie 2018
Pompierul plt. maj. Ștefan Szabolcs...   continuare

Incendiu în centrul Sătmarului. Un tânăr a suferit intoxicație cu fum.
Joi, 18 Octombrie 2018
Pompierii sătmăreni au intervenit în această dimineață, în jurul orei 7.00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona centrală a orașului, deasupra la Orange Shop.   continuare

Sătmărenii au participat la mersul sportiv
Miercuri, 17 Octombrie 2018
În zilele de 13, 14 şi 15 octombrie 2018 Asociaţia de Tineret, Turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor a organizat o serie de 3 evenimente dedicate mersului pe jos, sub diferitele sale forme.   continuare

La chemarea lui Adrian Cozma, zece sătmăreni vor merge călare la Alba Iulia, de 1 Decembrie
Marti, 16 Octombrie 2018
Se pare că exemplul consilierului județean Adrian Cozma este inspirațional! Tânărul avocat a anunțat recent că va porni călare spre Alba Iulia...   continuare