Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert de jazz simfonic și decernarea titlului cetățean de onoare, la Negrești – Oaș
Primăria Negrești-Oaș  - Vineri, 7 Septembrie 2018

Avem deosebita plăcere de a vă invita mâine, 8 septembrie, începând cu ora 19:00, la un eveniment de excepție organizat de Primăria, Consiliul local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș – concertul jazz  Symphonic Jazz in Transylvania.


Elena Mîndru și orchestra română de tineret și momentul festiv de decernare a titlului cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș.

Publicul din Negreşti-Oaş şi din împrejurimi se va putea bucura de un spațiu cultural deosebit, audiind un concert unic şi extraordinar, în care muzica jazz este îmbinată cu muzica clasică, cu influenţe folclorice româneşti.

Symphonic meets Jazz reprezintă un concept unic organizat în România şi urmăreşte susţinerea tinerilor compozitori şi a noilor lucrări simfonice scrise de aceştia, dialogul între genurile muzicale şi mobilitatea muzicienilor participanţi. Acest model nou de concert şi gen muzical în România invită publicul larg, în special pe cel tânăr, să facă cunoştinţă cu muzica simfonică şi muzica jazz, cu muzica live, cu cultura şi valorile muzicale naţionale şi internaţionale.

Elena Mîndru reprezintă cu onoare pe scene internaţionale generaţia română de tineri muzicieni de jazz.

Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, Elena a câştigat numeroase premii la festivaluri de jazz din Europa şi semnează până în prezent vocea celor 3 albume lansate (Romanian Christmas Stories în 2012, Evening in Romania în 2014, Quartphonic în 2016).

Decernarea titlului de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș

În acest cadru festiv va avea loc decernarea titlului cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș domnului Ioan Șnep, canotor, vicecampion la Olimpiada de la Seul, Coreea (1988), în semn de apreciere pentru vasta activitate sportivă şi rezultatele valoroase prin care a făcut cunoscut numele României și meleagurile Ţării Oaşului.

Domnul Șnep Ioan-Gabor s-a născut la data de 12 iulie 1966, în Negrești-Oaș. Studiile liceale le-a făcut în perioada 1980–1984, la Liceul industrial „Electroaparataj” Bucureşti, profilul electrotehnic, urmate de cele postliceale, la Şcoala Naţională de Antrenori, în perioada 1994–1996. Din anul 1996, este licenţiat în educaţie fizică şi sport, fiind absolvent al Universității  Ecologice Bucureşti, iar în anul 2004 s-a specializat în  dreptul muncii și dreptul securităţii sociale, în urma absolvirii programului postuniversitar din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”  Bucureşti.

A practicat sportul de înaltă performanţă – ramura canotaj academic – la Clubul Sportiv Şcolar „Triumf” Bucureşti (1980-1984), Clubul Sportiv „Dinamo” Bucureşti (1985-1986) și Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti (1987-1994), fiind component al loturilor naţionale de juniori și, apoi, component al loturilor naţionale și olimpice de seniori.

A obținut remarcabile rezultate la campionate mondiale și jocuri olimpice, în calitate de sportiv, fiind singurul negreștean cu asemenea performanțe olimpice:

 1984 – Locul I la C.M. juniori – Jonkoping, Suedia – echipajul de 2+1;

 1988 – Locul II la J.O. – Seul, Corea – echipajul de 4+1;

 1989 – Locul II la C.M. – Bled, Yugoslavia (acum Slovenia) – echipajul de 2+1;

 1989 – Locul IV la C.M. – Bled, Yugoslavia (acum Slovenia) – echipajul de 2-;

 1991 – Locul II la C.M. – Viena, Austria – echipajul de 4+1;

 1991 – Locul IV la C.M. – Viena, Austria – echipajul de 8+1.

În calitate de antrenor, a instruit și instruiește și în prezent generații de sportivi, preocupându-se de pregătirea acestora pentru participarea la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale, balcanice sau naţionale. În această ipostază a obținut rezultate notabile, printre cele mai relevante fiind ocuparea locurilor I și II pe podiumul campionatelor mondiale (echipaje feminine, tineret și seniori) din 2005 și 2006.

Așadar, vă invităm la o seară cu totul specială la Negrești-Oaș, la sala de evenimente Dallas, de pe str. Bixadului.

 

 

Tags: concert jazz  premiu  cetatean de onoare  negresti oas  
1224 vizite
Distribuie pe