Locale Altele
Duminica, 12 Iulie 2020
Dum, 12 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Paradă spectaculoasă și demonstrație impresionantă de unitate la Satu Mare
Florin Răchitan  - Duminica, 23 Septembrie 2018

Mii de sătmăreni au participat duminică, la orele amiezii, la o paradă a portului popular de o anvergură cum foarte rar s-a mai văzut în istoria orașului.

Ocazia nu a fost întâmplătoare, aceasta fiind prima manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri, în organizarea Asociației ”Uniți pentru Satu Mare”, astfel că prin centrul municipiului au defilat reprezentanții tuturor comunităților de oșeni, codreni și moți din județ, dar și membri ai societății civile, politicieni din toate partidele românești, ”crema” mediului de afaceri și elita intelectualității sătmărene.

A fost o demonstrație impresionantă de unitate, cu un mesaj cât se poate de clar în anul Centenarului, parada pornind de la simbolul originii latine a românilor, statuia Lupoaicei romane, trecând pe lângă troiță și statuile personalităților care și-au adus contribuția substanțială la unitatea românilor (Vasile Lucaciu, Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Avram Iancu) și ajungând în contemporaneitatea reprezentată de Centrul Nou, unde mulțimea a cântat imnul național împreună cu corul bărbătesc de la Finteușul Mare.

După discursul înălțător al președintelui Asociației ”Uniți pentru Satu Mare”, Dan Mihai Șuta, scena a fost ocupată de artiștii care-i încântă pe sătmăreni pe tot parcursul zilei de duminică, printre aceștia numărându-se vedete ale muzicii populare precum Mariana Anghel, Sava Negrean-Brudașcu, Dinu Iancu Sălăjanu și Aurel Tămaș.

Seara se va încheia cu super recitaluri ale trupelor pop-rock Desperado și Direcția 5, precum și un spectaculos foc de artificii.
Tags: parada  uniti  satu mare  
1120 vizite
Distribuie pe