Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Elevii și preșcolarii care au colectat cele mai multe capace din PET, în tabără gratuită la Centrul „Kentaur”
APM Satu Mare  - Luni, 1 Octombrie 2018

În perioada 26-30 septembrie 2018, un grup de 20 de preşcolari şi şcolari de la primele 10 grădinițe şi şcoli care au colectat cele mai multe capace de PET pe elev, respectiv preşcolar, participă la o zi de tabără gratuită la Centrul de recreere ,,Kentaur” din Atea, unde gazda deosebit de primitoare în persoana dnei dr.Bóer Noémi oferă copiilor zile de neuitat.

Copiii care au beneficiat de această tabără au fost de la unităţele preşcolare de la Săuca, Mădăras, Socond, respectiv din municipiul Satu Mare: nr. 6, nr. 11, nr. 13 nr.33, „Dumbrava minunată”, „Guliver”, precum şi partenerii lor din program de la unităţile şcolare din Săuca, Mădăras, Socond, Vetiş, Botiz şi din Satu Mare. “Octavian Goga”, “Ion Creangă”, “Bălcescu Petofi”, “Ham Janos”, “Lucian Blaga”, şi nr. 10.

Cei 400 de copii însoţiţi de cadre didactice, într-o atmosfera primitoare a Centrului de recreere,,Kentaur” din Atea s-au bucurat de activitățile în aer liber, activități interactive în spirit ecologic, au vizitat mica grădină zoologică şi botanică din dotarea centrului  sub îndrumarea specialiştilor din cadrul APM Satu Mare care  împreună cu cadrele didactice, au întreținut atmosfera de voioşie şi buna dispoziție prin antrenarea tinerilor în jocuri şi activități cât mai diversificate.

Zilele petrecute la Atea au format o familie a ecologiştilor compusă din preşcolari, şcolari, cadre didactice, specialişti APMSM şi voluntari, care şi-au umplut sufletele de bucurie iar cu chipuri zâmbitoare şi în acelaşi timp obosite în mod plăcut după o intensă activitate desfăşurată în mijlocul naturii au savurat de fiecare dată la ora prânzului, ,,bunătățurile” preparate în mod traditional de specialişti bucătari voluntari. Printre aceştia s-au numărat dl. Dalos Károly cu echipa de experți în gastronomie şi dl. bucătar Botiş Gheorghe, care în calitate de voluntari au dezvăluit secretele tocăniței de porc în timpul preparării acesteia, astfel savurând cu toţi participanţii produsele tradiționale preparate cu gust şi mult profesionalism.

Copiii şi adulţi au muncit, s-au distrat şi s-au bucurat împreună de zilele însorite de toamnă pline de surprize oferite de frumusețiile naturii din această parte a județului, demonstrând că împreună, cu devotement şi iubire de natură se poate menține vie  în sufletele tinerilor, flacăra iubirii şi a respectului pentru natură şi mediul înconjurător.

Tags: castigatori  concurs  peturi  tabara  
932 vizite
Distribuie pe