Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un fost gardian a scris o carte despre cum bătea deţinuţii
Penina Cirţ  - Vineri, 10 Iulie 2009

Ioan Chertiţie şi-a lansat cartea „Confesiunile unui gardian” la Penitenciarul Satu Mare.

Cartea este inspirată din experienţele proprii pe care autorul le-a avut în timpul celor zece ani cât a fost gardian la Penitenciarul din Baia Mare. În acest volum, autorul îşi demască propria cruzime cu care s-a comportat cu deţinuţii în perioada respectivă.

 

În  carte autorul îşi povesteşte momentele trăite în perioada 1982 -1992 la Penitenciarul din Baia Mare. Ioan Chertiţie recunoaşte printre rânduri cât de dur a fost cu deţinuţii, cum îi bătea şi cum devenise dependent de brutalitate, căutându-şi victimele după gratii în fiecare zi.

 

Aflaţi în sală, câţiva dintre angajaţii Penitenciarului din Satu Mare au cerut amănunte cu privire la situaţiile trăite atunci, mulţi dintre ei considerând că scenele de violenţă par a fi mai mult ficţiune decât purul adevăr. Totuşi autorul şi-a prezentat cartea ca fiind o mărturie a timpurilor trecute, recunoscându-şi vina referitor la atitudinea pe care a avut-o atunci.

 

Deşi cartea este scrisă în 1992, autorul a reuşit să o publice abia acum, cu aprobarea conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Tags: gardian  scriitor  penitenciar  
1016 vizite
Distribuie pe