Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Cimitir profanat la Satu Mare. Episcopia Catolică exclude motivația etnică sau religioasă.
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Duminica, 4 Noiembrie 2018

Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a luat la cunostință cu părere de rău faptul că au fost vandalizate mai multe morminte din cimitirul de lângă Podul Decebal în noaptea dintre 2 noiembrie (Ziua morților) și 3 noiembrie.

Administratorul cimitirului a fost înștiințat prin telefon de către poliție, fiind rugat să se prezinte la cimitir, căci poliția a primit o semnalare prin telefon referitoare la vandalizare.

Administratorul cimitirului s-a prezentat la fața locului în scurt timp și a ajutat poliția în căutarea persoanelor suspecte, eventual rămase în cimitir. Din păcate, acestea nu se mai aflau la fața locului. Sâmbătă dimineața la ora opt, poliția s-a întors și a reluat investigarea urmelor – vopseaua galbenă a apărut pe morminte și pietre mortuare în urma procesului de cercetare a urmelor.

În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. Nu mai puțin de 70% dintre pietrele mortuare au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc, 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți la cele veșnice.

Poliția a început așadar investigațiile și cercetările, făcând tot posibilul în căutarea, găsirea și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Tags: cimitir  profanare  pod  decebal  
962 vizite
Distribuie pe