Locale Altele
Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Mie, 21 Nov 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Remus Țiplea a pus Țara Oașului pe coperta revistei „National Geographic”
Centrul de Creație Satu Mare  - Marti, 6 Noiembrie 2018

În numărul pe luna noiembrie 2018 al celebrei reviste „National Geographic”, Remus Țiplea realizează coperta revistei cu fotografia unei mirese din Oaș și are 18 pagini în interiorul revistei, cu un text remarcabil semnat de antropologul Oana Ivan,  iar editorialul din deschiderea revistei, „Bogăție pustie în Țara Oașului” este semnat de Cătălin Gruia.

Menționăm că este pentru prima dată în istorie când o zonă folclorică a județului nostru se bucură de această înaltă apreciere din partea unei publicații de nivel mondial. 

Remus Țiplea s-a născut în 1972, în Negrești Oaș, județul Satu Mare, „oșan în totalitate, în cuget și simțiri”, cum îi place să spună. A început să fotografieze din anul 2009.

Este interesat în principal, de realizarea fotografiilor documentare, dar abordează cu succes și genul macro, una dintre seriile sale, „Bulbucații”, fiind publicată în reviste de specialitate din toate colțurile lumii. Participă la expoziții de grup și personale organizate în Cluj Napoca, Satu Mare, Alba Iulia, Vama Veche, Baia Mare, etc.

În anul 2015, Institutul Cultural Român din Lisabona l-a invitat cu o expoziție personală în cadrul Serilor „Acasă”. Este finalist cu proiectul „Ciurdarii” la Sony World Photography Awards 2016, serie expusă în Londra, Berlin, Köln, Beijing, New York, Milano, etc.

În anul 2017, prin grija Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a publicat albumul fotoetnografic – Paștele în Țara Oașului „Din Oaș în Paști” – în ediție bilingvă- româno- engleză.

Publică frecvent în prestigioasele publicații: The Guardian, The Telegraph, La Repubblica, National Geographic, The Huffington Post, LensCulture, Feature Shoot, Vice, etc.

Remus Țiplea este coorganizator la expoziția „Versus dar Împreună” (Negrești Oaș), unul dintre cele mai valoroase saloane naționale de fotografie.

În luna septembrie a acestui an a fost invitat de către ICR Berlin, cu expoziţia de fotografie "Searching for God - Religious Denominations in Romania" (În căutarea lui Dumnezeu – Cultele religioase din România). Evenimentul s-a desfășurat în cadrul festivalului de fotografie EMOP Berlin - European Month Of Photography 2018,  care este cel mai mare festival german de fotografie.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în 27 septembrie 2018, la galeria ICR Berlin, prezentându-se și cea mai recentă apariție editorială a fotografului sătmărean, „Dumnezeul meu/ My Lord” (267 de fotografii), în ediţie bilingvă - româno-engleză, proiect realizat sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și a Consiliului Județean Satu Mare.

Revista poate fi procurată de la standurile de presă aflate în benzinării.

 

Tags: remus tiplea  tara oasului  revista  national geografic  
616 vizite
Distribuie pe

Catarg de Centenar înălţat la Lipău
Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Duminică, 25 noiembrie, la cimitirul ortodox din Lipău, cu incepere de la ora 14:30, va avea loc inaugurarea unui catarg cu un drapel imens,în cinstea eroilor din satul Lipău care au luptat in Primul si al Doilea Război Mondial și drept aniversare a Centenarului Marii Uniri.   continuare

Localnicii din Odoreu vor face o poză de grup pentru o capsulă a timpului
Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Primăria comunei Odoreu îi invită pe toți localnicii să participe duminică, de la ora 12, la ”Adunarea populară” organizată în căminul cultural.   continuare

Berticii au ajuns acasă!
Marti, 20 Noiembrie 2018
După ce au parcurs aproape 30.000 de km prin cele mai sălbatice ținuturi ale Europei și Asiei, cu o Dacia Logan poreclită NEO care nu a avut nici măcar o pană de cauciuc, Bertici Attila și Norbert – tată și fiu – au ajuns marți acasă, la Satu Mare, din expediția ce i-a purtat până la capătul Siberiei, iar înapoi prin toată Asia Centrală. Amândoi sunt teferi și sănătoși, dar au acumulat o oboseală care ”nici măcar nu se mai poate măsura”, după cum s-a exprimat Attila.   continuare

Doi studenți sătmăreni au câștigat marele premiu la Hackathonul de 24 de ore
Marti, 20 Noiembrie 2018
Un mare număr de tineri sătmăreni au luat parte duminică, la Casa Meșteșugarilor, la prezentarea a 10 proiecte de aplicații iOS sau Android pentru telefoane, realizate în 24 de ore...   continuare

Centenarul României va fi sărbătorit și la Ardud
Luni, 19 Noiembrie 2018
În orașul Ardud, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2018, vor fi organizate manifestări cultural-educative consecrate istoriei patriei carei vor marca 100 de ani de la Marea Unire, respectiv Ziua Națională a României. Programul manifestărilor:   continuare