Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noul drapel de luptă al jandarmilor sătmăreni, prezentat oficial și sfințit
Florin Răchitan  - Miercuri, 21 Noiembrie 2018

La Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc miercuri ceremonia de prezentare şi sfinţire a drapelului de luptă al unităţii, în prezența prefectului Darius Filip.

Primul drapel de luptă, ca simbol al identităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl. de Bg. Ioniţă Borşan” Satu Mare, a fost primit în anul 1995. Acesta a fost actualizat conform Legii nr. 146/2016, şi anume încoronarea acvilei de pe ogiva drapelului, încoronarea acvilei de pe stema aferentă flamurei, însemnul heraldic al Jandarmeriei Române de pe colţuri şi înscrierea oficială pe acvilă şi pe inelul drapelului a denumirii onorifice de „Gl. bg. Ioniţă Borşan”.

Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea naţională şi tradiţiile de luptă, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Drapelul de luptă pledează pentru ridicarea spirituală a jandarmilor şi a poporului român, având o mare putere mobilizatoare, pentru trezirea sentimentelor naţionale ale neamului.

Tags: drapel  lupta  jandarmi  
407 vizite
Distribuie pe