Locale Altele
Luni, 6 Decembrie 2021
Luni, 6 Dec 2021
Călăreții sătmăreni de Centenar, întâmpinați peste tot ca niște eroi, pe drumul spre Alba Iulia - VIDEO
Florin Răchitan  - Marti, 27 Noiembrie 2018

Pe o ploaie rece care nu mai contenește, călăreții sătmăreni care refac traseul strămoșilor lor din urmă cu 100 de ani în drumul spre Cetatea Unirii au ajuns în a doua seară a expediției lor în comuna Hida, din județul Sălaj, unde la fel ca în seara precedentă la Cehu Silvaniei, au fost întâmpinați de un grup mare de localnici, în frunte cu primarul localității.

Cu această ocazie, liderul grupului, consilierul județean Adrian Cozma, i-a prezentat pe camarazii cu care străbate călare distanța până la Alba Iulia: Gabriel Moroșanu – reprezentând Bucovina, Octavian Cherecheș, tânărul în vârstă de 17 ani Dragoș Sanfira, Călin Astalâș din Tășnad, Ciprian Pop, Szucs Barnabas – purtătorul drapelului județului Satu Mare, Valentin Mada, Viorel Pop – cunoscut interpret de muzică populară, reprezentând Țara Oașului. Echipa este completată de preotul Cristian Chindriș din Păulești, care asigură ”suportul tehnic” al expediției, el parcurgând traseul pe un ATV.

Primarul din Hida le-a înmânat sătmărenilor un drapel pe care aceștia îl vor duce în Cetatea Unirii și i-a omenit așa cum se cuvine, pentru ca aceștia să-și poată continua drumul, pe aceeași ploaie mocănească, după o noapte de odihnă.
2317 vizite
Distribuie pe