Locale Altele
Luni, 19 August 2019
Luni, 19 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Călăreții Centenarului pe Drumul Unirii – The Movie
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Decembrie 2018

Cei 12 Călăreți ai Centenarului + părintele Chindriș din Păulești care, sub conducerea consilierului județean Adrian Cozma, au parcurs călare drumul de la Ardud la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate aniversării Marii Uniri, au postat pe Facebook un filmuleț, un fel de aftermovie, cu un montaj emoționant al celor mai importante momente ale expediției ce i-au marcat pe toată viața.

În film sunt prezentate etapele călătoriei lor și este redată cât se poate de fidel căldura sufletească și ospitalitatea cu care au fost primiți în toate localitățile prin care au trecut, unde au fost găzduiți de oameni de omenie și ajutați de necunoscuți în momentele dificile, primind de la localnici steaguri tricolore, cu rugămintea să le poarte în Cetatea Unirii.

P.S. O mențiune specială merită purtătorul drapelului județului Satu Mare, Szucs Barnabas, campion la lupte MMA și îmblânzitor de cai, cel care a ținut să-și însoțească prietenii în aventura vieții lor, iar la intrarea în Cetatea Alba Carolina a purtat cu mândrie un costum tradițional specific strămoșilor săi de pe vremea când au descălecat în Bazinul Carpatic.
491 vizite
Distribuie pe