Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noi cazuri de pestă porcină africană în județ
Prefectura Satu Mare  - Joi, 14 Februarie 2019

Joi, 14.02.2019, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a confirmării a două noi cazuri de pestă porcină africană, unul la porc domestic într-o gospodărie în Cehal şi unul la mistreţ pe fondul de vânătoare Hurez, pe raza comunelor Bogdand şi Supur. 

Urmare a confirmării focarului activ de pestă la mistreţ s-a actualizat Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcină africană la mistreţi.

Principalele măsuri aprobate azi prin Decizia nr. 3/2019 a CLCB vizează stabilirea restricţiilor de mişcare a animalelor în zonele afectate, recoltarea integrală a mistreţilor prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul de animale, transportarea acestora în condiţii de biosecuritate şi efectuarea analizelor pentru pesta porcină africană în vederea stabilirii destinaţiei carcaselor (distrugere sau consum).

În acelaşi timp se vor efectua în fondurile de vânătoare patrulări zilnice pentru depistarea de porci mistreţi morţi sau bolnavi.

Tags: pesta porcina  hurez  cehal  masuri  
884 vizite
Distribuie pe