Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activitate informativ – preventivă cu beneficiarii Asociației ,,Castelanii Seniori”
Poliția Satu Mare  - Vineri, 1 Martie 2019

Joi, 28 februarie a.c., în municipiul Carei, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și ai Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare au desfășurat o activitate informativ – preventivă cu beneficiarii Asociației ,,Castelanii Seniori” Carei.

Tema abordată a fost prevenirea infracțiunilor din sfera patrimoniului cultural, respectiv prevenirea infracțiunilor de  furturi din locuințe și înșelăciuni.

La sediul Centrului Social Carei, cei 30 de beneficiari participanți, persoane vârstnice, au fost informați de către polițiștii din structurile de prevenire și proximitate cu privire la măsurile de siguranță, lucruri simple pe care le poate face oricine pentru a nu fi expus în fața hoților.

Apelând la experiența de viață a participanților, la exemple concrete, reprezentanții celor două instituții au adus în prim plan ideea ,,mai bine să fii în siguranță, decât să regreți că nu ai fost vigilent atunci când conta”.

Despre accesul persoanelor necunoscute în locuință, despre iluminarea pe timp de noapte,mai ale când ești plecat pentru o lungă perioadă de timp, montarea unor încuietori și lacăte solide la porțile și ușile de acces în locuințe/gospodării, anexe, despre evitarea mediatizării faptului că nu ești acasă sau că ești plecat în concediu și despre alte măsuri la care poți apela pentru a fi cu un pas înaintea hoților le-au vorbit participanților polițiștii și jandarmii, axându-se pe faptul că informarea este cheia pentru un plus de siguranță.

Legat de prevenirea înșelăciunilor, mesajul transmis se referea la faptul de a nu da crezare necunoscuților ce solicită, prin intermediul telefonului, bani pentru rezolvarea unor situații/accidente în care se pretinde că au fost implicate persoane din familie sau apropiați.

De asemenea, evitarea în a oferi informații personale necunoscuților, dacă aceștia nu fac dovada calității invocate (avocat, medic, polițist), precum și multă vigilență când diverși indivizi colectează sume de bani în scopuri umanitare sau când se solicită telefonic încărcarea unor cartele telefonice în schimbul unor premii ,,câștigate” la concursuri organizate de diverse firme au fost câteva îndemnuri adresate celor prezenți.

Contactarea instituțiilor abilitate  -  Poliția Română sau Jandarmeria – în gestionarea unor astfel de situații a fost mesajul transmis, chiar dacă se recomandă, de cele mai multe ori, să nu se realizeze acest lucru.

La finalul sesiunii de informare, au fost distribuite broșuri cu informații și link-uri utile vizând recomandări preventive, pentru că ,,PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!”

Tags: politisti  jandarmi  activitate  castelanii  
895 vizite
Distribuie pe