Locale Altele
Luni, 18 Ianuarie 2021
Luni, 18 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ample acțiuni de Ziua Mondială a Mediului
APM Satu Mare  - Miercuri, 5 Iunie 2019

Ziua Mondială a Mediului, care a fost stabilită din anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, încercă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să sensibilizeze factorii de decizie să actioneze în acest sens.

Ziua Mediului este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce facem pentru a ajuta la protejarea mediului. Este responsabilitatea noastră de a avea grija de ceea ce ne înconjoară și de a asigura supraviețuirea tuturor într-un mod echilibrat.

Pentru a celebra acest eveniment ecologic și în acest an Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare se implică în deșfăsurarea unor ample acțiuni pentru a atrage atenția opiniei publice, dar mai ales a tinerei generații asupra importanței protejării mediului. Astfel:

-în data de 5.06.2019 la Colegiul National „Ioan Slavici” Satu Mare, în parteneriat cu  acest colegiu și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, se va desfășura festivitatea de premiere a căștigătorilor concursului transdisciplinar „Matematica și mediul” care a avut ca scop analizarea și sistematizarea datelor colectate în urma cercetării naturii.

Toate cele 75 de echipaje de la cele 19 instituții de învățământ înscrise la concurs vor beneficia cu sprijinul Asociatiei colective ECOTIC de cutii (din carton reciclat) de colectare a DEEE-urilor, iar câștigătorii vor beneficia de o excursie la Tabăra ecologică din Tarna Mare unde se vor putea bucura împreună desfășurând diverse activități recreative in aer liber. 

-în data de 6.06.2019, angajații APM Satu Mare vor marca evenimentul în aer liber împărtășind și purtând discuții in spiritul protecției mediului înconjurător făcând și un popas la herghelia de la Ciumești.

-în data de 12.06.2019, în cadrul proiectului transfrontalier ROHU62 JOINTGREENCORR „Coridor verde fara frontiere” la Primăria comunei Odoreu, va avea loc premierea concursului „Cel mai tare la reciclare” care s-a adresat instituțiilor de învățămant înscrise la programul „Labirintul reciclării”. Vor fi desemnați câștigători, acele instituții de invățământ care au colectat pe parcursul  celor 6 luni de implementare, cea mai mare cantitate de flacoane de Pet de 2 litri/elev.

Menționăm că deschiderea „Labirintului reciclării” realizat din elemente de gard construite din flacoane de Pet de 2l, care a fost preconizată de Ziua Mediului 2019,a fost aâanată pe luna septembrie 2019 datorită condițiilor meteo nefavorabile, care din păcate nu au permis construcția acestuia la Centrul Kentaur Atea.

 

599 vizite
Distribuie pe