Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copil de 12 ani înecat în râul Someș, căutat de pompieri
Veronica Bretan  - Vineri, 19 Iulie 2019

Autoritățile au fost alertate în această după masă despre faptul că un copil, în vârstă de 12, s-a înecat în râul Someș în zona Podului Tehnic.


La fața locului s-au deplasat pompierii cu o barcă pneumatică, iar căutările continuă și în aceste momente.


Se pare că minorul a ieșit la scăldat cu câțiva prieteni. Acesta a stat pe marginea apei pe o piatră și a alunecat în apă. Copilul nu știa să înoate și din nefericire a fost luat de curenții apei. Autoritățile au fost alertate imediat de către prietenii copilului.

Pompierii sătmăreni au transmis în repetate rânduri avertismente cu privire la accidentele la scăldat.


Atenție unde vă scăldați!

În zilele însorite de vară, cu temperaturi ridicate creşte numărul persoanelor care aleg să se racorească sau să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor, lacurilor sau canalelor de irigaţie.

Atragem atenția asupra faptului că majoritatea acestor arealuri sunt neamenajate şi marcate corespunzător, crescând pericolul de înec şi accidentelor.

În timpul antrenamentului executat de către pompierii sătmăreni la balastiera Apa, în urma măsurătorilor efectuate cu ajutorul sonarului, s-a constatat că în unele zone cercetate apa are până la 18 m adâncime. Nu trebuie să vă lăsați înduși în eroare de aspectul liniștit de la suprafață și încercați să vă comportați precaut întotdeauna în apropierea apei.

Facem un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii. Majoritatea victimelor sunt adolescenţi care, fie din neatenţie, fie din teribilism, s-au aventurat în aceste locuri periculoase pentru înot, pierzându-şi viaţa.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente cu consecințe tragice, adresăm cetățenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, pe timpul desfășurării unor activități recreative specifice acestei perioade:

– Scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului!
– Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziționate special pentru cei mici ori în cadă!
– Nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat foarte mult timp la soare!
– Nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave!
– Urmăriți continuu comportarea copiilor în apă, întrucât cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinților sau altor persoane mature, chiar dacă știu înota!
– Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile, tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea vor fi utilizate de către copii sub atenta supraveghere a unui adult.
– Împrejmuirea piscinei personale cu un gard poate preveni accidente nedorite în rândul minorilor.

Intervenția de urgență în cazul asistării la un accident de înot este crucială pentru salvarea unei vieți, iar semnele care vă indică iminența înecului sunt:
- aplecarea capului pe spate;
- gura deschisă în încercarea de a inhala aer;
- capul ținut în apă, cu gura la nivelul apei;
- lipsa emiterii de sunete; 
- ochii sticloși, incapabili să se concentreze;
- păr peste frunte sau ochi;
- lovirea involuntară a suprafeței apei cu brațele. 
‼Nicidecum cel care se îneacă nu se comportă zgomotos și nu reușește să strige după ajutor ‼

 

Tags: copil  inec  raul somes  
1277 vizite
Distribuie pe