Locale Altele
Vineri, 3 Aprilie 2020
Vin, 3 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Vinului Bakator, în weekend, la Orașu Nou
Butka Gergo   - Miercuri, 4 Septembrie 2019

Cea de a 3-a ediție a Festivalului Vinului Bakator va avea loc în acest weekend la Orașu Nou: scopul principal este promovarea vinurilor locale, în special al soiului Bakator, iar proiectul început în 2017 a înregistrat un success chiar de la prima ediție.

În acest an, între 7-8 septembrie, se va marca o nouă ediție a Festivalului Vinului Bakator, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare. Sâmbătă, 7 septembrie începe activitatea ”de specialitate”, cu întâlnirea și forumul viticultorilor de nivel internațional, național și bineînțeles vor participa și gazdele, membri Asociației Bakator.

La a treia ediție, organizatorii au schimbat locația: scena va fi amplasată la intrarea în Orașu Nou dinspre Satu Mare, lângă sala de sport, iar între centrul comunei și locație va circula în premieră un trenuleț, prin care localnicii vor putea ajunge mult mai rapid, dar nici de la Satu Mare nu este o distanță mare: în doar 30 de minute se poate ajunge pentru a savura un pahar de vin nobil!

Duminică, de la ora 14 va avea loc deschiderea oficială, după care se va derula un program variat, pentru toate gusturile muzicale: de la 14.30 ansamblul folcloric din Orașu Nou,  de la 15.30 ansamblul șvăbesc vor prezenta un program tradițional de muzică și dans folcloric.

Decernarea titlului ”Viticultorul Anului” va avea loc pe scenă de la ora 17.30, un juriu format din specialiști renumiți vor acorda acest titlu pe baza mai multor caracteristici. Membri Asociației Bakator își doresc prin acordarea anuală a titlului ca toți membri din Asociație să fie motivați pentru a produce vin de calitate.

De la ora 18 încep concertele de muzică ușoară: Marian Buzilă va garanta momente deosebite vizitatorilor, de la ora 19 Pfeifer Melany, iar de la ora 20 formația Strangers vor încânta publicul tânăr. Unul dintre cei mai așteptați artiști, Csocsesz va urca pe scenă de la ora 21.30 iar Homonyik Sándor va închide seria concertelor.

Proiectul promovării vinurilor nobile din zona Orașului Nou este recunoscut și de companii locale sau de nivel național: TransPink, GerBog, Profi Tools și societăți locale susțin evenimentul: Kofer Trans, Imol Bolt, Construcții Nagy și Expert Topograf Kovács.

Prin acest proiect, inițiat de Asociația Bakator și finanțat de Consiliul Județean Satu Mare se vor promova vinurile nobile locale, se va continua mediatizarea acest soi deosebit ”Bakator” în cadrul publicului larg.

Așadar, după ce sâmbăta gustați la Vetiș Fish Fest bunătățile de pește, vă așteptăm duminica la Orașu Nou cu alte bucate tradiționale și la câteva pahare de vin nobil!

 

Tags: festival  vin  bakator  orasu nou  
709 vizite
Distribuie pe