Locale Altele
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Dum, 17 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cinema Cineplexx și-a deschis porțile pentru sătmăreni
Veronica Bretan  - Joi, 12 Septembrie 2019

Cinefilii sătmăreni nu mai trebuie să se deplaseze în alte orașe pentru a urmări cele mai noi filme deoarece primul cinema tip multiplex din oraș, Cinema Cineplexx și-a deschis porțile în această după masă.


Ceremonia de deschidere a fost o sărbătoare a entertainmentului de bună calitate și a tehnologiei cinematografice de ultimă generație.

Sute de sătmăreni au participat la lansarea Cineplexx și au așteptat cu nerăbdare să urmărească primele trei filme care au rulat în această seară, IT2, Angel Has Fallen și Downtown Abbey.

Cineplexx are cinci săli cu ecrane ultraperformante și un total de peste 700 de locuri cu scaune Deluxe și Premium, precum și de Love Seats și Love Box, scaune special concepute pentru cupluri, fiind o premieră în România.

Este al doilea cinematograf din țară ce dispune de tehnologii de ultimă generație precum sistemul audio surround Dolby Atmos – care oferă o redare fidelă, tridimensională, a sunetului, astfel încât spectatorii au senzația că se află chiar în mijlocul acțiunii – dar și primul cu ecrane RealD Ultimate.


Tehnologii audio și 3D de ultimă generație

Noul multiplex dispune de asemenea de tehnologii de ultimă generație precum ecrane 4K (cea mai înaltă rezoluție disponibilă în cinematografele românești) și RealD Ultimate, ce oferă cea mai bună experiență de vizionare a producțiilor 3D, dar și de sistemul audio Dolby Atmos, completând astfel o experiență cinematografică unică.

Cu Dolby Atmos, tehnologie existentă în prezent doar la un singur alt cinema din România, fiecare canal de sunet poate fi alocat independent către un singur difuzor. Semnalul încorporează și informații legate de poziția unde sunetul trebuie să se formeze în spațiu, prin „cooperarea” dintre difuzoare, astfel că spectatorii au senzația că sunetele se deplasează în jurul lor și se simt astfel chiar în mijlocul acțiunii.

De exemplu, în scenele cu ploaie sau elicoptere sunetul se va auzi de deasupra.„Suntem bucuroși că Cineplexx deschide primul multiplex de ultimă generație construit la Satu Mare”, declară Christof Papousek, managing partner și Chief Financial Officer al Cineplexx International. „Cu o investiție de 3 milioane de euro, acest multiplex le va oferi spectatorilor ocazia de a trăi experiența captivantă a vizionării unui film așa cum doar la cinema este posibil: cu imagini strălucitoare, efecte 3D spectaculoase, un sunet de o calitate fără rival și condiții excepționale de confort.”

De asemenea, spectatorii sătmăreni vor putea urmări filme proiectate pe un ecran RealD Ultimate, primul de acest gen din România.

Acest ecran alb mat reflectă cu 85% mai multă lumină decât un ecran argintiu, rezultând astfel mai multă profunzime a imaginii, o imagine mai strălucitoare și o reproducere mult mai fidelă a culorilor. În plus, proiecția laser aduce avantaje precum un contrast crescut și o dispersie mai redusă a luminii.

De asemenea, ecranul RealD Ultimate permite trecerea sunetului fără a afecta frecvențele, grație microperforațiilor sale cu diametrul de 150 de microni (de 1000 de ori mai mici decât la un ecran convențional), care oferă o fidelitate acustică superioară.

“Suntem mândri să găzduim Cineplexx cu toate noutățile pe care le aduce acest multiplex în Shopping City Satu Mare. Aşa cum am promis înainte de inaugurare, vom oferi mărci și experiențe unice locuitorilor din oraș și din zonă. Suntem siguri că proiecțiile din această seară reprezintă încă un pas către un mix comercial și de divertisment complet”, a declarat Lavinia Finta, Center Manager Shopping City Satu Mare.

Fotolii pentru cupluri, în premieră absolută în România


Noul Cineplexx mai aduce, în premieră absolută în România, scaune speciale de cinema pentru cupluri, pentru ca spectatorii să se poată bucura astfel de experiența vizionării unui film alături de persoana dragă. Love Seats nu au cotiere, iar Love Box, versiunea lor superioară, sunt fotolii pentru cei care își doresc mai mult confort și intimitate la film.

De asemenea, spectatorii au la dispoziție scaunele Premium – fotolii de piele ce oferă un spațiu generos între rânduri, pentru un confort sporit, precum și scaunele Deluxe – cele mai confortabile fotolii de piele disponibile în sălile Cineplexx, de dimensiuni mai mari, cu spătar reglabil și taburet pentru picioare.

„Aducem, pentru prima oară într-un cinema din România, o serie de inovații în ceea ce privește confortul spectatorilor”, afirmă Christof Papousek. „Aceste scaune speciale, unice pe piața locală, aduc un nivel de confort nemaiîntâlnit în sălile românești de cinema, demonstrând angajamentul nostru față de calitate și preocuparea de a le oferi sătmărenilor ocazia de a petrece momente minunate la film, alături de familie și de cei dragi.”


Cele mai așteptate premiere ale toamnei

Printre premierele toamnei de la Cineplexx se numără „It: Chapter Two”, „Once Upon a Time in… Hollywood”, „La Gomera”, „Rambo: Last Blood”, „Ad Astra”, „Joker”, „Maleficent: Mistress of Evil”, „The Addams Family”, „Terminator: Dark Fate”, „Frozen 2” și „Star Wars: The Rise of Skywalker”. În curând vor fi disponibile și filme dublate în limba maghiară.

Programul complet al filmelor va fi publicat și permanent actualizat pe site-ul cineplexx.ro.

Prețurile biletelor pentru adulți variază între 19 și 23 de lei – acesta din urmă valabil pentru avanpremiere precum „Rambo: Last Blood”, film ce deschide serile speciale „Action Night” de la Cineplexx Satu Mare și care va putea fi văzut miercurea viitoare în avanpremieră.

Prețuri (lei)

Zi

Luni-joi

Vineri-duminică

Format

2D

3D

2D

3D

Adult

19

21

21

23

Copii, elevi și studenți

15

17

17

19

Avanpremieră

19

21

21

23

 

Ochelari 3D

4

 

Supliment Love Box

2

Supliment scaun Deluxe

5

Supliment scaun Premium

3

Supliment Dolby Atmos

4

 

Family Pack

* valabil pentru filmele de desene animate

2 persoane

25

29

25

29

3 persoane

37,5

43,5

37,5

43,5

4 persoane

50

58

50

58

Despre Cineplexx

Cineplexx este unul din cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industria de film. Compania operează 50 de multiplexuri și 6 cinematografe tradiționale în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România. Extinderea la nivel internațional a început în 2009, iar în următorii ani compania și-a continuat expansiunea și în țările din sud-estul Europei. Primul Cineplexx construit de la zero în România este cel din Satu Mare, proiect urmat de achiziția cinematografului din Băneasa Shopping City, cu peste 2.700 de locuri, și ulterior de preluarea cinematografului din Centrul Comercial Auchan Titan, marcând astfel începutul dezvoltării la nivel local. Cu trei cinematografe deschise în România în ultimele trei luni și cel puțin două care urmează să fie lansate, Cineplexx a marcat o intrare în forță pe piața de divertisment din România.

 

 

Tags: cinema  deschidere  cineplexx  satu mare  
1390 vizite
Distribuie pe