Locale Altele
Marti, 22 Septembrie 2020
Marti, 22 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se lansează campania națională „28 septembrie 2019 –S.O.S Ambrozia”
APM Satu Mare  - Marti, 17 Septembrie 2019

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de AMBROZIA.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania cu titlu generic ,,28 septembrie 2019 S.O.S .– Ambrozia,, se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia Artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.

Pentru organizarea/desfășurarea eficientă și unitară a campaniei la nivelul județului Satu Mare, APM  începând de astăzi 17.09.2019, cu sprijinul mass-mediei locale desfășoară o amplă campanie de mediatizare a mișcării civice ,,28 septembrie 2019 S.O.S. – Ambrozia,, care se adresează atât  factorilor de răspundere cât și comunității per ansamblu.

O primă acțiune în acest sens constă în notificarea UAT-urilor, a agenților economici autorizați a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantei, Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, Structurile Naționale și Județene de Căi Ferate pentru implicare în acțiuni de cosire. Totodată se solicită transmiterea până la data de 23 septembrie către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a  modului de implicare în campanie conform planului de acțiuni care va fi elaborat în acest sens. Notificarea va fi transmisă și către reprezentanții protopopiatelor pentru ai invita să ne fie alături prin sensibilizarea enoriașilor duminică 22 septembrie cu ocazia slujbei religioase cu privire la impactul acestei plante asupra sănătății.

Mesajul APM cu ocazia acestei campanii este:

,,ÎMPREUNĂ împotriva ambroziei, ÎMPREUNĂ pentru protejarea mediului și a sănătății populației,,.

Tags: campanie  ambrozie  sos  
1551 vizite
Distribuie pe