Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focar de pestă porcină africană la la o fermă din Săcășeni
Prefectura Satu Mare  - Joi, 26 Septembrie 2019

Sub coordonarea subprefectului judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B) - Unitatea Locală de Decizie au aprobat miercuri, 25 septembrie 2019, “Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcina africană în exploataţia S.C. MASTVET S.R.L Săcăşeni Ferma 5, jud. Satu Mare”.

Potrivit celor transmise de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Satu Mare au fost înregistrate aproximativ 5.000 capete animale (porci) din exploataţie, s-a impus interdicţia de scoatere din exploataţia afectată a furajelor pentru animale şi a altor materiale. De asemenea, s-a stabilit zona de restricţie (protecţie şi supraveghere) în jurul focarului cu o rază de 3 km, respectiv în Cig, Ganaş, Săcăşeni, Sărăuad. Zona de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km include localităţile Tăşnad, Blaja, Căuaş, Valea Morii, Santău, Ghileşti, Silvaş, Ady Endre, Eriu Sâncrai, Satu Mic, Mihăieni, Unimăt, Sechereşa, Chegea.

Mişcarea animalelor din zona de protecţie este restricţionată în conformitate cu legislaţia în vigoare. Procedura de eradicare a bolii a fost începută, sub supravegherea autorităţilor cu atribuţii în domeniu. Este primul focar de pestă porcină înregistrat la o societate comercială din judeţul Satu Mare.

Tags: pesta porcina  ferma  sacaseni  
1428 vizite
Distribuie pe