Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Exercițiu de protecție civilă în cadrul unui proiect transfrontalier
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Octombrie 2019

Joi a avut loc, la Viile Satu Mare, ultimul exercițiu de protecție civilă din cadrul proiectului ROHU80 JOINT RESCUE „CENTRU TRANSFRONTALIER INTEGRAT PENTRU MONITORIZAREA, PREVENIREA RISCURILOR ȘI MANAGEMENTUL DEZASTRELOR“, derulat de comunele Halmeu, Odoreu, Păulești și Viile Satu Mare în parteneriat cu Tyukod din Ungaria.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria, având un buget total de 1.040.800 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 884.680 EUR.

Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unor investiții transfrontaliere în vederea gestionării riscurilor specifice, asigurarea evitării dezastrelor și dezvoltarea sistemelor de gestionare a  dezastrelor.

Activităţile principale realizate pe parcursul proiectului constă în achiziţii de echipamente, a unei autospeciale de pompieri pentru fiecare partener în parte, precum și a unor sisteme de alarmare și protecție civilă, dar și organizarea de antrenamente comune, schimburi de experiență și de bune practici pe ambele părţi ale graniței.

Prin dotarea echipelor de voluntari cu echipamente performante, proiectul va facilita gestionarea riscurilor transfrontaliere, precum și îmbunătățirea infrastructurii, echipamentelor și potențialului uman care deservesc echipele de intervenții de urgență din județele Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Tags: joint  rescue  viile satu mare  
892 vizite
Distribuie pe