Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Noul sediu ultramodern al RAR inaugurat la Satu Mare
Veronica Bretan  - Duminica, 3 Noiembrie 2019

Noul sediu RAR Satu Mare a fost inaugurat duminică de directorul Registrului Auto Român, George Adrian Dincă, în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, și a ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, precum și a altor reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Clienții sunt așteptați, începând de luni, 3 noiembrie 2019,  la noua locație situată pe strada Careiului nr. 266.

Schimbarea sediului a fost generată de necesitatea modernizării spațiilor destinate clienților, de extinderea zonelor de acces, dar și de dublarea liniilor tehnice de lucru.


Odată cu construirea noului sediu, conducerea RAR a investit și în modernizarea echipametelor tehnice. RAR Satu Mare va dispune de două linii integrate pentru verificare vehicullelor, principalul beneficiu adus clienților de noua tehnologie fiind acela că timpul de așteptare pentru programări și efectuarea prestațiilor va fi redus considerabil.

„Mă bucur foarte mult să fiu astăzi aici la inaugurarea noului sediu RAR de la Satu Mare din câteva motive. Primul motiv este acela că este un proiect pe care noi l-am prins în  planul de achiziții în 2017 și când zic noi, vorbesc de Guvernul PSD, pentru că, deși activam în ministere diferite, și eu și Gabriel Leș am avut acest obiectiv comun, acest sediu care este un punct foarte important pentru că vine să dubleze capacitatea pentru autoturismele care vor intra la verificat, în comparație cu sediul RAR precedent. Este o investiţie de 13,5 milioane lei, adică banii care au fost alocaţi de Guvern pentru construcţia unui sediu nou, modern care vine să aducă plusvaloare serviciilor pentru sătmăreni. Un alt motiv pentru care mă bucur că mă aflu aici este că locația se află foarte aproape de un alt obiectiv pe care Guvernul PSD l-a susținut prin fonduri și prin prezența mea pe șantiere. Vorbesc de varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, un proiect care are o evoluție bunicică, a ajuns la un stadiu fizic de 35%. Ne aflăm la câteva sute de metri de acest obiectiv foarte important” - a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Suprafața totală de desfășurată a clădirii este de 1.245 mp, din care suprafața halei de verificări tehnice 460 mp, iar suprafața sălii de așteptare pentru clienți 53 mp.

„Consider că modernizarea reprezentanței RAR Satu Mare este în primul rând o chestiune de respect pentru clienții care ne calcă pragul. Ne dorim ca timpul de așteptare la RAR să fie cât mai scurt și petrecut în condiții optime. Angajații noștri vor efectua prestațiile cu eficiență maximă, datorită prezenței celor două linii integrate, care permit parcurgerea tuturor etapelor verificării și adunarea completă a informațiilor despre vehicul pe un singur bulletin, care se tipărește la final, după terminarea activității tehnice. Rămânem consecvenți în demersurilor noastre de a oferi clienților cele mai bune servicii” - a declarat directorul general al RAR, George Adrian Dincă.

Construcția este una modern, cu imagine dinamică, dar care ține cont de fluxul de oameni specific unei reprezentanțe RAR și de necesitatea ca personalul instituției să nu se intersecteze cu clienții. Cu toate acestea, amplasamentul asigură transparența totală a procedurilor de verificare, prin intermediul geamurilor cu care a fost prevăzută sala de așteptare.

Tags: inaugurare  sediu  rar  satu mare  
1483 vizite
Distribuie pe