Locale Altele
Joi, 13 Iunie 2024
Joi, 13 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aplauze la PNL, consternare la PSD
Veronica Bretan, Florin Răchitan  - Duminica, 24 Noiembrie 2019

Sărbătoare la sediul PNL Satu Mare la auzul primelor rezultate exit-poll transmise duminică seara de posturile de televiziune.

Sala de ședințe din Piața Libertății s-a umplut cu membrii PNL, dar și cu reprezentanții aliaților politici de la USR+PLUS și PMP, care au aplaudat îndelung la aflarea rezultatului votului dat de cetățeni la alegerile prezidențiale.

”Am reușit să văd un scor dublu față de Viorica Dăncilă pentru Klaus Iohannis. Vreau să le mulțumesc în primul rând românilor care au ieșit la vot, care au arătat foarte clar, odată pentru totdeauna, că nu mai vor o Românie în care PSD să aibă un rol dominant, că vor o Românie condusă de partide democratice, condusă de oameni cărora le pasă de România și care gândesc cu capul și nu cu inima.

Vreau să le mulțumesc celor din Diaspora care au demonstrat astăzi că pot să iasă la vot și au demonstrat că sunt o forță inclusiv în viața politică a României și sunt prezenți alături de noi în fiecare moment important pentru țara noastră.

Vreau să le mulțumesc tuturor partidelor care au fost alături de noi în această luptă, celor de la USR+PLUS, PMP și Forumului Democrat German. Îi am alături de mine pe președintele USR, Radu Crețu, pe Mircea Ciocan de la PLUS și pe Narcis Micle de la PMP Satu Mare. Ei au fost alături de noi în această luptă. Le mulțumesc lor și votanților lor.

Ne bucurăm că până la urmă județul Satu Mare a părăsit antepenultimul loc și a reușit să mai urce o poziție, deși ne așteptam la o prezență mai mare în Satu Mare. După câte am înțeles, sunt aproape 2.000 de voturi exprimate în plus față de primul tur de scrutin. Sunt aproape cu 50.000 de voturi mai puține decât au fost acum 5 ani, când românii au fost determinați mult mai mult să iasă.

Ne apucăm să numărăm voturile pentru că suntem foarte curioși care este exact scorul în județul nostru, deoarece, așa cum spunea președintele Klaus Iohannis, anul viitor ne așteaptă două bătălii decisive, fără de care ceea ce s-a început în această toamnă târzie nu se va putea duce la capăt. Vom avea alegerile locale, la care avem nevoie de un scor important și de mulți primari care să facă politica partidului nostru și politică de dreapta, iar peste vreun an de zile vor fi alegeri parlamentare, când sperăm că cei de Dreapta să ajungem la guvernare într-un mod confortabil și cu o majoritate solidă  în Parlamentul României” - a declarat președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Albu.

”A fost un scor destul de categoric, România merge înainte, ne bucurăm foarte mult de rezultatul pe care l-am avut în seara aceasta toți românii. Mulțumim tuturor celor care au fost la vot, în special alegătorilor noștri ai USR+PLUS, care au avut acestă opțiune fără echivoc, de a vota categoric cu Klaus Iohannis. Ne dorim împreună să transformăm România, pentru că are nevoie de modenizare prin digitalizare, prin democratizare, prin investiții în infrastructură, în mediu, în învătământ. Această Românie și-o doresc toți românii, iar acest vot ne arată categoric dorința românilor” – a declarat președintele USR Satu Mare, Radu Crețu.

La sediul învinșilor de la PSD, atmosfera era, bineînțeles, mai sumbră, iar președintele executiv Mircea Govor făcea haz de necaz, referindu-se la numărul mic de membri prezenți la ora respectivă ”pe baricade”: ”Parcă data trecută eram mai mulți” :))))))))

Cert este că, spre deosebire de momentele în care PSD câștigase diverse scrutinuri în ultimii ani, acum, alături de președintele Aurelia Fedorca și cei doi parlamentari mai erau doar câțiva tineri din staff-ul care centraliza datele din teritoriu pentru numărătoarea paralelă a voturilor. În rest, un singur director, un singur consilier județean și un singur consilier local ;))

Liderii județeni ai partidului au răspuns însă cu demnitate și diplomație la întrebările jurnaliștilor, felicitându-și adversarii politici și pe românii care le-au acordat acestora voturile, prezentând, de asemenea, câteva dintre prioritățile pe care le vor avea în perioada următoare în Opoziție.

”Doresc să-i felicit pe toți românii care au ieșit azi la vot, atât pe cei de acasă, cât și pe cei din străinătate, a fost o zi extraordinară pentru România, îl felicit, bineînțeles, și pe câștigător. Pentru noi nu este un moment de bucurie, am muncit și am sperat că după 15 ani PSD are șansa de a trimite la Cotroceni un președinte, dar respectăm votul dat de români.

Așteptăm și noi finalizarea numărătorii paralele, să avem toate datele din teritoriu, iar de acum ne vom mobiliza și vom intra în Opoziție cu adevărat. Este o bătălie pierdută, dar sperăm să câștigăm războiul. În privința rezultatului așteptat în județul Satu Mare, cifrele se vor plia probabil pe cele de la nivel național” – a declarat președintele Organizației Județene PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

”Întotdeauna votul este suveran, astăzi România a votat, am văzut că au votat în număr foarte mare și cei de peste graniță. Se pare că România a ales azi să continue cu un președinte care a avut 5 ani la Cotroceni, să vedem ce va face în următorii 5 ani. Cât despre noi, Partidul Social-Democrat, noi suntem deja în Opoziție de când a trecut moțiunea de cenzură, rămâne să continuăm toate acele măsuri pe care le-am luat pe vremea când eram la guvernare, dar de data aceasta din opoziție. Este foarte important să ducem la bun sfârșit toate acele măsuri benefice pentru tineret, pentru mediul de afaceri, pentru start-up-uri, plata subvențiilor, salariile, pensiile ș.a.m.d. Acestea sunt în derulare și e foarte important să nu se blocheze” – a amintit deputatul Ioana Bran.

”Nu este un rezultat care să ne bucure, în ceea ce privește numărul de voturi, noi l-am păstrat, ba chiar am obținut puțin mai mult ca la alegerile parlamentare din 2016, dar au apărut foarte mulți alegători noi, pentru care se pare că nu am fost pregătiți. Va trebui să găsim și noi un mod nou de a face politică și de a relaționa cu acești alegători.

Regretul meu este că vom avea 20 de ani de președinție liberală în România și singurul discurs pe care l-am auzit în această campanie a fost unul de ură, axat doar pe a fi împotriva cuiva, ceea ce nu este normal și natural, din punctul meu de vedere. Este foarte important ca oricine ar fi președinte, să fie al tuturor românilor. Promisiunile pe care le-a făcut în această seară ar fi trebuit să fie cele ale unui președinte nou, nicidecum ale cuiva care are deja un mandat de președinte, dar nu voi comenta voturile cetățenilor, îi felicit că au ieșit la vot, iar noi vom face opoziție de acum înainte. Pentru noi este foarte important ca măsurile pe care le-am luat pentru cetățenii din România să rămână valabile” – a încheiat senatorul Gabriel Leș.

1435 vizite
Distribuie pe