Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii sătmăreni vor participa la manifestările dedicate Zilei Naționale a României
Jandarmeria Satu Mare  - Vineri, 29 Noiembrie 2019

Jandarmii sătmăreni vor participa duminică, 1 Decembrie a.c., alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Justiției la ceremonialul militar şi religios organizat de Ziua Naţională în Piața Libertății din municipiul Satu Mare.

Pe durata manifestărilor, dar și la activitățile pregătite de organizatori cu acest prilej, jandarmii vor asigura măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică, urmând, ca de la ora 17, 00, împreună cu celelalte structuri să constituie Detașamentul pentru retragerea cu torțe.

Recomandăm participanților la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de conviețuire socială iar dacă situația o impune, solicitaţi sprijinul prin S.N.U.A.U. 112 sau sesizaţi jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine publică atunci când observaţi fapte antisociale.        

Alături de Imn, Drapel şi Stemă, Ziua Naţională este un simbol al naţiunii ce aduce un înalt omagiu înaintaşilor, trezeşte fiori de mândrie şi întăreşte crezul în puterea de continuă ascensiune a nemului. În urmă cu 101 ani, la 1 decembrie 1918, eforturile, idealurile şi speranţele atâtor generaţii şi-au găsit împlinirea: Unirea tuturor românilor într-un stat independent.

Armă de tradiție cu statut militar, în cei 169 de ani de existență Jandarmeria Română și-a adus contribuția la realizarea momentelor cheie ale istoriei contemporane.

Aflaţi sub jurământ faţă de popor, jandarmii au participat la toate campaniile militare, începând cu Războiul de Independenţă. Au asigurat ordinea şi securitatea, atât în prima linie - ca forţă combatantă, cât şi în spatele frontului și au contribuit astfel la împlinirea năzuinţelor de veacuri – înfăptuirea unui stat unitar, naţional şi indivizibil.

660 vizite
Distribuie pe