Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Paradă militară impresionantă, de Ziua Națională a României
Veronica Bretan  - Duminica, 1 Decembrie 2019

Pe o vreme frumoasă, dar răcoroasă, sătmărenii s-au adunat cu mic cu mare astăzi în Centrul Sătmarului pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu depunerile de coroane la bustul lui Avram Iancu, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu și Euroului Necunoscut la care au participat la oficialitățile locale și județene.

Evenimentul, prezentat de mr. Camelia Lucuț, s-a mutat apoi în fața statuii dr. Vasile Lucaciu unde s-a desfășurat ceremonialul militar și religios, s-au rostit alocuțiuni și s-au depus coroane de flori.

După momentele solemne, a urmat apoi, parada militară cu participarea structurilor Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor de Interne, cu tehnica de luptă din dotare, urmată de parada portului popular.
Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie vor continua la Casa de Cultură a Sindicatelor cu un spectacol folcloric, iar de la ora 17.00 va avea lor retragerea cu torțe a militarilor sătmăreni, urmând ca de la 17.30 pe scena amplasată în Pasajul Coposu va urma trupa Bere Gratis.

 

Tags: para militara  ziua nationala  satu mare  
1356 vizite
Distribuie pe