Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Soții Bertici din Satu Mare au ajuns la polul frigului din Siberia
Florin Răchitan  - Joi, 9 Ianuarie 2020

La aproape o lună după ce au pornit de la Satu Mare, după un traseu de peste 12.000 km cu multe peripeții, dar și momente emoționante pe care le vor păstra ca unele dintre cele mai dragi amintiri, soții Bertici Attila și Kinga au ajuns la țelul călătoriei lor, polul frigului din Siberia Sălbatică.

Ei au ajuns în satul Oymiakon în dimineața zilei de joi, după ce ultimele sute de kilometri au pus la grea încercare atât Dacia Duster poreclit NEO, cât și primul echipaj sătmărean care a ajuns vreodată în această parte a lumii.

Atât ei cât și NEO au făcut față cu bravură temperaturilor de aproape – 50 grade Celsius și condițiilor de drum istovitoare, reușind să-și împlinească visul din copilărie, de când Attila l-a auzit pe bunicul său povestindu-i despre peregrinările sale prin Siberia înghețată, unde a evadat dintr-un lagăr pentru prizonierii de război.

Pentru soții Bertici aventura încă nu s-a terminat, deoarece mai au de parcurs același drum înapoi și vor putea să răsufle ușurați abia după ce vor părăsi cea mai sălbatică regiune siberiană, Yakutia.

Tags: sotii  bertici  oymiakon  
2830 vizite
Distribuie pe