Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şi românii s-au simţit bine la Zilele Maghiare Partium
Florin Răchitan  - Duminica, 30 August 2009

Organizată deja în cel de-al şaptelea an consecutiv, noua ediţie a Zilelor Maghiare Partium, desfăşurată la sfârşitul săptămânii în Grădina Romei, a atras mii de participanţi de toate etniile, din Satu Mare şi nu numai.
 

 

Timp de două zile, organizatorii au asigurat un program bogat şi variat în care şi-au găsit puncte de atracţie toţi membrii familiilor ce au ieşit la o plimbare prin Grădina Romei.


 

Copiii s-au jucat cu căţeii de la şcoala de dresaj canin Alpha K-9, tinerii au asistat la concerte şi au participat la diverse jocuri şi concursuri distractive, iar adulţii au gustat din bogracs şi din mâncărurile tradiţionale ale bucătăriei ungureşti, dar şi din cele mai bune soiuri de vin şi palincă din regiunea Sătmarului.
 

Un moment deosebit al sărbătorii a fost felierea celui mai mare cozonac copt vreodată în Ardeal. Acesta a fost opera brutarilor de la firma Fastus, în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu portalul de limba maghiară Szatmar.ro. Cozonacul a fost, de fapt, o împletitură din trei cozonaci cu mac, nucă şi cacao, lung de 5,5 metri. Toată lumea prezentă la eveniment a gustat din această minunăţie.


 

Manifestările s-au încheiat duminică seara cu recitalurile oferite de Dolly Roll şi Ruzsa Magdi.


Tags: partium  festival  maghiar  
1608 vizite
Distribuie pe