Locale Altele
Miercuri, 26 Februarie 2020
Mie, 26 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ceatarâșul Codrului, Ionică Hainal, a trecut la cele veșnice
Centrul de Creaţie Satu Mare  - Vineri, 17 Ianuarie 2020

După o suferință pe care nu o mai putea alina nici măcar sunetul ceatărei, Ionică Hainal, cel mai valoros ceatarâș al Codrului, a trecut la cele veșnice, lăsând în urma sa un gol tăcut, pe care nu-l va mai putea umple nimeni.

Virtuoz desăvârșit, artist venit direct din freamătul Codrului, Ionică Hainal a fost un dăruit și devotat slujitor al melosului popular codrenesc. Degetele sale mângâiau, numai într-un anume fel doar de el știut, strunele și prin această miraculoasă atingere, artistul transmitea fiorul unei muzici armonioase care ți se strecura în suflet.

Pe măsura talentului său a fost și caracterul lui: omenia, amabilitatea, empatia și umorul, iată câteva din liniile care pot creiona chipul unul mare om și artist. 

De acum, lumea celor ce iubesc frumosul va fi mai săracă, iar cântecele sale vor putea fi auzite doar din înregistrări. În aceste momente de negură sufletească avem totuși satifacția că am reușit să-i edităm un album, „Ceatarâș din Soconzel”, care a fost lansat cu ocazia Festivalului Codrenesc de la Oțeloaia din august 2019.

Planul nostru de a-i organiza un spectacol omagial a fost zădărnicit de un destin, mult prea grăbit cu socotelile lumești. Drum senin, între armoniile celești și, dacă pământul e mai sărac cu un cântec, poate că totuși cerul a câștigat unul. Oricum, niciodată nu putem îngropa un cântec…

1067 vizite
Distribuie pe