Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Ziua Protecției Civile din România, sărbătorită de pompierii sătmăreni
Veronica Bretan  - Vineri, 28 Februarie 2020

În fiecare an, pe 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, iar anul acesta ISU „Someș” Satu Mare a desfășurat o serie de manifestări sub sloganul „Împreună mai pregătiți”.

În cursul zilei de astăzi, a avut loc o festivitate la sediul inspectoratului, unde, în prezența oficialităților, a comandanților și șefilor unităților și instituțiilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranţă Naţională, a reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate si descentralizate; a cadrelor active şi în rezervă  ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare,inspectorul șef col. Nicolae Dima a prezentat aspecte legate de istoria protecţiei civile, de momente importante şi transformări prin care aceasta a trecut.

Tot în cadrul zilei de astăzi au fost avansați în grad înainte de termen, patru subofițeri: - în gradul deplutonier adjutant: Blaga Vasile-Constantin, Secheli Florin-George, Silaghi Sebastian-Ciprian;

 -  în gradul de plutonier major: Magda Ionuţ-Ciprian.

După care s-au premiat câștigătorii concursurilor sportive care au avut loc între subunitățile inspectoratului și între unitățile teritoriale MAI „Cupa Protecției Civile 2020”.

În partea a doua a activităţii, invitaţilor le-a fost prezentă Tabăra mobilă pentru persoane sinistrate / evacuate în sistem containerizat şi bucătaria rulantă auto – mijloace intrate de curând în dotarea inspectoratului. Acest complet este format din trei containere, fiecare fiind dotate cu: un cort având dimensiunea de 12 x 8 m, 10 corturi cu dimensiuni de 5 x 5 m,  67 paturi, 67 saci de dormit, mese şi bănci, 10 sisteme de aer condiţionat, 400 m de gard / plasă protecţie împrejmuire, proiectoare, sisteme de iluminare şi alte echipamente necesare pentru buna desfăşurare a activităţii.

Acest complet de tabără şi bucătăria auto sunt mobile, putând fi amplasate oriunde este nevoie, cu ajutorul autocamioanelor din dotarea inspectoratului.

Tot cu ocazia Zilei Protecției Civile, se vor face demonstrații de acordare a primului ajutor și puncte de informare preventivă sâmbătă, 29 februarie între orele 16.00-18.00 în incinta Shopping City Satu Mare și duminică, 1 martie, între orele 16.00-18.00 în incinta Centrului Comercial Aushopping Satu Mare. Marți, 3 martie, va avea loc în parcarea Centrului Cormercial Aushopping și un exerciție de descarcerare.

Tags: ziua protectiei civile  isu somes  manifestari  
1386 vizite
Distribuie pe