Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Unele centre Caritas se închid temporar
Caritas Satu Mare  - Joi, 12 Martie 2020

În vederea protejării beneficiarilor și angajaților de contractarea infecției cu noul coronavirus, 14 centre ale Caritas își suspendă activitatea temporar, cu posibilitate de prelungire.

Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, conform deciziei directorului general nr. 777/10.03.2020, în vederea limitării efectelor de răspândire a noului coronavirus (COVID-19), în perioada 11-22 martie 2020, suspendă activitatea a 14 unități de asistență socială ale sale din totalul de 25.

Pe perioada în care conform Art. 1 a Hotărârii Nr. 6/2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar, centrele de zi pentru copii ale Organizației Caritas, cât și centrul de tineret și voluntariat vor fi închise temporar, sprijinind astfel autoritățile în demersul lor de a limita efectele răspândirii virusului.

De asemenea, se suspendă activitatea centrelor de zi pentru vârstnici de tip club ale organizației în perioada sus menționată, în vederea protejării de infecție a persoanelor de vârsta a treia care frecventează aceste unități de asistență socială, căci datele disponibile arată că vârstnicii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie în fața coronavirusului.

Prin decizia directorului general s-a dispus totodată suspendarea activității Centrului de Zi „Casa Perla” din Homorodu de Jos din 16 până în 22 martie, din grijă pentru beneficiarii instituției, aceștia fiind persoane adulte cu dizabilități. În perioada 16-22 martie se va suspenda temporar și activitatea Centrului de Zi „Sfântul Iacob” din Satu Mare.

Între 11 și 22 martie vor continua să furnizeze servicii sociale centrele Caritas care asigură servicii de natură medicală: centrele de îngrijire la domiciliu și centrele de reabilitare. De asemenea, vor funcționa în această perioadă cantinele sociale ale organizației din Satu Mare și Baia Mare pentru a asigura hrana necesară beneficiarilor, cât și Centrul de Resurse pentru Integrare Socială și Profesională.

Informăm cetățenii că Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a elaborat un plan de măsuri pentru protejarea beneficiarilor și a angajaților de infectarea cu noul coronavirus și acest plan a fost implementat în toate unitățile sale. 

Tags: centre  caritas  inchise  
1832 vizite
Distribuie pe