Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Niciunul dintre diasporenii aflați în carantină la Satu Mare nu este infectat cu coronavirus
Florin Răchitan  - Sambata, 14 Martie 2020

Direcția de Sănătate Publică a primit rezultatele testelor pentru cele 64 de persoane care au fost carantinate în ultimele zile la Satu Mare, sosind din Italia sau din alte zone cu potențial de risc de infectare cu coronavirus.

Toate rezultatele au ieșit negative, cu excepția celui al tânărului din Iași, testat pozitiv încă din prima zi după ce a intrat în țară și tranportat în noaptea următoare la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Se pare că el nu a infectat pe nimeni dintre cei care intraseră în contact cu el în timpul în care a stat la Satu Mare.

Între timp, după nebunia din ultimele zile, autoritățile au început să-i evacueze pe cei internați inițial la centrul de carantină de la Taberele Școlare din Satu Mare. Șase dintre ei au fost relocați la complexul hotelier de la Mujdeni, unde au condiții mult mai bune decât în ”lagărul” de la Tabere, iar alți 12 au fost trimiși la centrele de carantină din județele lor de origine, Maramureș, respectiv Suceava.

Un număr de 5 au ales să rămână la Taberele Școlare, deoarece ei sunt sătmăreni și pot astfel să țină legătura și să primească pachete de la rudele lor. Ei trebuie să rămână în carantină până la finalul termenului obligatoriu de două săptămâni, dar între timp a început decontaminarea spațiilor rămase goale, pentru a fi disponibile pentru cazarea unui eventual nou val de carantinați.

Din fericire, valul de diasporeni care ajung la Satu Mare începe să scadă, pe măsură ce se închid granițele peste tot în Europa. Dacă în zilele trecute veneau cu zecile și sutele, vineri și în cursul nopții, pînă sâmbătă dimineața s-au prezentat la Vama Petea mai puțin de 40 de persoane care au declarat că vin sau au tranzitat zone din Italia sau Germania afectate de coronavirus.

O parte dintre ei au fost escortați spre centrele de carantină din județele lor, iar majoritatea lor au primit recomandarea să rămână izolați la domiciliile lor în următoarele săptămâni. La fel s-a procedat și cu cele 5 persoane care au intrat în țară în aceeași perioadă prin Vama Urziceni. Trei dintre ei, doi sătmăreni și unul din Giurgiu, au intrat în carantină în centrele din județul nostru.

Tags: rezultat  negativ  coronavirus  
1777 vizite
Distribuie pe