Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Sătmărean decedat din cauza coronavirsului
Prefectura Satu Mare  - Luni, 30 Martie 2020

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus în județul Satu Mare. Este vorba de un pacient în vârstă de 74 de ani confirmat cu COVID-19 în data de 28.03.2020.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal Carei în data de 25.03.2020. Acesta prezenta simptomele unei viroze. A fost izolat la Spitalul Municipal Carei, iar pentru că a ridicat suspiciunea unei infecții cu COVID-19 a fost testat, iar după confirmarea infectării, pacientul a fost transferat pentru tratament de specialitate COVID-19 la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, conform procedurii elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pacientul a înregistrat o patologie preexistentă de: diabet zaharat insulino-dependent,  insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, bloc de ramură stângă.

Din ancheta epidemiologică a rezultat că acesta nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu persoane susceptibile a fi contaminate. Bărbatul a intrat în contact cu membrii familiei și cadre medicale. Conform metodologiei vor fi testați contacții simptomatici.

Tags: satmarean  mort  covid  
2209 vizite
Distribuie pe