Locale Altele
Luni, 18 Ianuarie 2021
Luni, 18 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompierii sătmăreni se luptă cu focul de mai bine de 34 de ore
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 7 Aprilie 2020

Pompierii sătmăreni intervin de mai bine de 34 de ore pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifestă cu focare multiple pe un areal de mai multe hectare în zona Piatra Bixadului.


Incendiul a cuprins vegetație uscată, strat gros de frunze, crengi uscate și vegetație spontană și se manifestă atât în zonă împădurită, cât și în zonă stâncoasă. Intervenția se prelungește din cauza aprinderii de noi focare, dar și a imposibilității accesului autospecialelor, forțele de intervenție fiind nevoite să acționeze cu mijloace manuale. De asemenea, intervenția este una extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a dispunerii stâncilor, care prezintă un real pericol de prăbușire.


La fața locului acționează în acest moment 33 de pompieri, peste 35 de civili: voluntari din cadrul SVSU Bixad, salvamontiști, angajați ai Ocolului Silvic Negrești Oaș, cetățeni și reprezentanți ai autorităților locale.


Pe parcursul zilei de ieri, dar și azi, pentru a nu perturba gestionarea altor situații de urgență apărute la nivelul județului, intervenția pentru stingerea acestui incendiu este asigurată cu pompieri aflați în timpul liber.


Comanda intervenției este asigurată de către inspectorul șef, colonel Nicolae Dima, care s-a aflat la fața locului atât ieri, cât și azi.


Dorim să aducem mulțumiri în mod deosebit Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare, care se află alături de noi încă de ieri, asigurând transportul materialelor necesare și a personalului cu ajutorul mai multor mașini de teren și atv-uri.


De asemenea, salvamontiștii execută defrișarea pentru a asigura calea de acces, dar intervin cot la cot cu pompierii și pentru stingerea focarelor de incendiu.

 UPDATE: 

Interveția a fost finalizată. Au fost afectate aproximativ 15 hectare de pădure și terenuri, aflate atât în proprietatea statului, cât și în proprietatea privată.

Cauza probabilă folosirea focului deschis fără supravegherea acestuia până la finalizarea arderii.

Tags: incendiu  piatra bixadului  
710 vizite
Distribuie pe