Locale Altele
Luni, 6 Iulie 2020
Luni, 6 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Atelierele teatrului confecționează măști reutilizabile
Trupa Harag György  - Marti, 7 Aprilie 2020

La inițiativa Trupei Harag György, croitoria Teatrului de Nord a început confecționarea măștilor de protecție reutilizabile. În cadrul proiectului lansat săptămâna trecută, s-au realizat, până în prezent, 1.300 de bucăți de măști.


Aceste măști de protecție, care ajută în mod semnificativ prevenirea infectării cu virusul COVID-19, vor fi distribuite acelor persoane vârstnice și cu situații materiale dificile care beneficiază de pachetele alimentare distribuite de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Satu Mare.


„Ne preocupă de mult gândul, cum am putea ajuta și noi la prevenirea epidemiei, respectiv cum am putea desfășura activități sociale cât mai utile. Pe lângă difuzarea online a spectacolelor noastre, colaborăm cu postul local de radio și cu instituțiile de învățământ, dar am dorit, ca în loc de concediu forțat, să contribuim cu ceva mult mai tangibil. Există instituții teatrale care se oferă să ajute persoanele vârstnice cu aprovizionarea de alimente, altele confecționează măști și echipamente de protecție. În accord cu personalul nostru artistic, am ajuns la concluzia că și noi trebuie să ne alăturăm acestei inițiative, astfel am propus ca, în numele Trupei Harag György, să înceapă confecționarea celui mai căutat produs de prevenție, anume a măștilor de protecție. Este impotant pentru noi ca publicul nostru și comunitatea noastră să simtă că și în această perioadă suntem alături de ei și încercăm să îi ajutăm așa cum putem. Pentru reușita proiectului, mulțumiri colegilor mei de la conducerea Teatrului de Nord care au susținut propunerea noastră, respectiv croitoriei și atelierelor Teatrului de Nord pentru munca lor devotată în scopul succesului” – a declarat Bessenyei Gedő István, directorul artistic al Trupei  Harag György.

â

Persoanele vârstnice care au peste 65 de ani fără aparținători și care au venituri sub 1.000 de lei/lună pot apela numărul unic 0748-109853 pentru a solicita ajutorul Direcției de Asistență Socială.

Tags: masti  croitorie  teatrul de nord  
808 vizite
Distribuie pe