Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Cooperării Europene marcată la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului
Poliția Satu Mare  - Luni, 12 Octombrie 2020

Ziua Cooperării Europene a fost marcată prin organizarea, la data de 12 octombrie a.c., a unui eveniment comun a instituțiilor membre în  Comisia județeană de monitorizare a activităților preventive, eveniment coordonat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare .

În cadrul Muzeului în Aer Liber al Țării Oașului având ca și gazde elevii Liceului Teoretic Negrești Oaș, coordonați de către domnul director, psihologul unității școlare și profesorii diriginți, cu sprijinul Primăriei oraș Negrești Oaș, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea au organizat o activitate informativ – preventivă axată pe domeniul prevenirii victimizării minorilor, în contextul Zilei Cooperării Europene.

Prezentarea făcută de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vizând cooperarea europeană, alături de filmul campaniei ,,Fii liber”  al Centrului Antidrog Satu Mare, dar și intervenția  online a reprezentantei ANITP – CR Oradea au captat atenția tinerilor liceeni.

Mesajele preventive referitoare la siguranța elevilor în școală, în cercul de prieteni, în comunitate,  dar și în afara țării fiind prezentate și cu ajutorul unor exemple concrete.

Expoziția cu lucrările elevilor Liceului de Artă ,,Aurel Popp” Satu Mare conținând pictură, artă fotografică și desen pe diferite teme au delectat participanții, facilitând comunicarea cu reprezentanții instituțiilor prezente, aceștia având posibilitatea de a răspunde întrebărilor adresate de către  tineri despre subiectele prezentate prin intermediul prezentărilor și filmelor tematice.

Au fost împărțite participanților și măști de protecție, activitatea realizându-se cu respectarea măsurilor de răspândire a virusului SARS COV 2.

Însăși prezența atâtor instituții la realizarea evenimentului este o dovadă clară a cooperării existente la nivelul județului Satu Mare în domeniul prevenirii.

Siguranța tinerilor, prevenirea victimizării tinerilor fiind o preocupare constantă, asumată responsabil de fiecare instituție participantă.

 

 

 

975 vizite
Distribuie pe