Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Au început băetzii! Grupul de Facebook al producătorilor sătmăreni, coordonat de Marcela Papici, dezactivat din nou, după ce i-a fost validată candidatura pentru Camera Deputaților
Florin Răchitan  - Joi, 22 Octombrie 2020

Anunțul fostei viceprimărițe a Sătmarului, Marcela Papici, că va fi candidată independentă la Camera Deputaților și, mai cu seamă, validarea candidaturii ei de către Biroul Electoral Județean i-a făcut pe mulți băetzi din Palat să-și scape paharele de șampanie cu care tocmai sărbătoreau succesul blatului ordinar de la alegerile locale.

N-au stat prea mult pe gânduri și, după rețeta consacrată deja în vara acestui an, și-au pus slugile să raporteze la conducerea Facebook grupul Producătorilor Sătmăreni, înființat de Marcela Papici în plină carantină pentru a face legătura între producătorii agricoli de orice fel și potențialii lor clienți din județul Satu Mare, astfel încât să se ajute reciproc și să supraviețuiască împreună acestor vremuri grele.

Grupul a devenit cel mai popular de pe Facebookul sătmărean, cu peste 30.000 de membri înscriși, până... s-au pus în mișcare băetzii și au raportat grupul pentru ”conținut care încalcă standardele comunității”. După cum știu toți utilizatorii de Facebook, este practic imposibil să se afle ce anume a fost acest conținut, dar se știe că haterii se pot lega de orice chichițe pe care le găsesc în postările de pe grup.

Atunci, grupul a fost reînființat și în timp record a ajuns chiar la un număr mai mare de membri, după care a urmat, în mod oarecum firesc, înființarea legală a unei asociații care să reprezinte interesele membrilor acestui grup și să acceseze fonduri europene pentru ei.

Băetzii din Palat păreau că au rămas dezarmați, până ce Marcela Papici și-a anunțat candidatura, ca independentă, la Camera Deputaților, cu scopul de a-i ajuta din forul legislativ al țării pe cei peste 34.000 de membri ai grupului producătorilor sătmăreni pentru care s-a luptat, printre altele, inclusiv să le faciliteze amenajarea unor standuri proprii în cel mai mare lanț de hypermarketuri din Satu Mare.

Între timp, băetzii au lansat pe Facebook mai multe clone ale grupului producătorilor sătmăreni, iar grofii au băgat grămadă de bani publici pe organizarea unor evenimente destinate exclusiv unor ”anumiți” producători reuniți într-o asociație exclusivistă ce beneficiază de bani grămadă, numai buni de spălat, din partea guvernului din țara vecină. Degeaba toate strădaniile lor, grupurile-clonă abia reușesc să treacă de pragul ”magic” de 1.000 de membri pe Facebook, în timp ce membrii înscriși în asociația exclusivistă se pot număra pe degetele de la cele două mâini.

În disperare de cauză, au apelat din nou la scenariul din vară, chiar dacă nici atunci n-a avut prea mare succes: și-au pus slugile să raporteze masiv pe Facebook, iar azi, la o zi după ce candidatura Marcelei Papici a fost validată de Biroul Electoral Județean, grupul a fost dezactivat.

Candidata independentă spune că nu renunță la luptă și, așa cum a făcut în această vară, va reînființa grupul de Facebook, cu și mai mulți membri înscriși. Slugilor din Palat le-au înghețat deja degetele pe tasta F5 ;))

Tags: grup  producatori  dezactivat  
3265 vizite
Distribuie pe