Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Prezență slabă la vot în țară, Satu Mare printre codașele clasamentului
Prefectura Satu Mare  - Duminica, 6 Decembrie 2020

La alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 06 decembrie 2020, în județul Satu Mare sunt așteptați la vot 313.447 de alegători înscriși pe listele permanente. Pentru aceste alegeri au fost distribuite 323.678 timbre autocolante și 1685 ștampile cu mențiunea ”VOTAT”.

UPDATE: Până la ora închiderii urnelor, prezența la vot în județul Satu Mare nu a reușit nici măcar să ajungă la 30%, însă nici media pe țară nu a fost mult mai bună, înregistrându-se cea mai mică prezență la vot din istoria postdecembristă a României.

UPDATE: Până la ora 13, care este considerată perioadă importantă la orice scrutin electoral, fiind ora până la care votează majoritatea celor care ”ies de la biserică”, în județul Satu Mare s-au prezentat la urne puțin peste 11% din cetățenii cu drept de vot.

Acest procent plasează județul nostru, ca de obicei, printre codașele clasamentului național, dar nici media pe țară nu arată prea bine. Prezența este mai scăzută cu aproximativ 2% față de alegerile parlamentare din 2016, în scădere de la oră la oră, iar față de cele mai recente alegeri, cele locale din septembrie 2020, prezența este mai slabă cu nu mai puțin de 5%.

În județul Satu Mare au ajuns 344.792 buletine de vot necesare pentru alegerile pentru Senat și 344.792 buletine de vot pentru alegerile pentru Camera Deputaților, tipărite de Regia Autonomă ”Monitorul Oficial”.

De asemenea, conform atribuțiilor legale, Instituția Prefectului a verificat organizarea și dotarea corespunzătoare a tuturor celor 337 secții de votare existente la nivelul județului.

Structurile aparținând Ministerului Afacerilor Interne își îndeplinesc atribuțiile legale privind paza secțiilor de votare, asigurarea ordinii și liniștii publice în zona secțiilor de votare, siguranța transportului buletinelor de vot.

Prefectul Radu Bud dă asigurări tuturor sătmărenilor că au fost luate toate măsurile sanitare de protecție astfel încât procesul de votare să se desfășoare în condiții de maximă siguranță pentru toate persoanele care își vor exercita duminică dreptul la vot, așa cum au fost asigurate la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020.

Tags: alegeri  parlament  satu mare  2020  
1262 vizite
Distribuie pe