Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Eroul sătmărean al Revoluției, Szabo Antal, omagiat în cimitirul din satul natal Bercu Nou
Prefectura Satu Mare  - Vineri, 18 Decembrie 2020

Astăzi, în prezența reprezentantului Instituției Prefectului, la cimitirul din Bercu Nou a avut loc slujba de pomenire a eroului martir, sublocotenent post-mortem Szabo Antal, care și-a dat viața pentru libertate în decembrie 1989, la mormântul căruia a fost depusă o coroană de flori.

Szabo Antal era militar în termen la Brăila şi făcea parte dintr-un grup de 30 de voluntari care au luat cu asalt un bloc din apropierea portului de unde trăgeau asa-zișii teroriști. El a murit în 26 decembrie 1989, ciuruit de gloanţe, la vârsta de 20 de ani. 

În 22 decembrie, manifestările organizate cu prilejul ”Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989” vor continua în municipiul Satu Mare cu depuneri de coroane la mormintele eroilor situate în Cimitirele Eroilor de pe străzile Rodnei și Amațiului (la orele 10.00) și la ora 12,00, în Piața 25 Octombrie la placa comemorativă din Palatul Administrativ și la Monumentul Rezistenței Anticomuniste.

Participarea la aceste manifestări se va putea face doar cu respectarea măsurilor speciale de distanțare socială, în contextul noului coronavirus.

Tags: erou  revolutie  szabo antal  
2957 vizite
Distribuie pe