Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Ziua Independenței României și Ziua Europei, sărbătorite la Satu Mare. Prefectul Altfatter Tamas: ”Trăim în cea mai bună perioadă a României”!
Prefectura Satu Mare  - Duminica, 9 Mai 2021

Ziua Independenței, Ziua Uniunii Europene și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial, această triplă sărbătoare de astăzi a fost marcată la Satu Mare printr-o ceremonie restrânsă.

În cadrul evenimentului desfășurat pe platoul de la Monumentul Ostașului Român, după evocarea semnificației momentelor istorice prezentată de prefectul Altfatter Tamás au fost depuse două coroane de flori, din partea autorităților administrației guvernamentale, județene și locale și din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Apărării Naționale.

”Trăim în cea mai bună  perioadă a României, suntem stat membru  al celei mai mari uniuni politice și economice, o garanție a stabilității și prosperității tuturor, Uniunea Europeană. Abordarea pandemiei pe care o traversăm, mecanismele comune de luptă cu virusul, accesibilitatea vaccinului în toate statele membre sunt cea mai recentă dovadă că parcursul European al României rămâne cea mai bună opțiune.

Suntem datori să evocăm memoria celor care pe câmpul de luptă au fost capabili de sacrificiul suprem, dar și a celor care pe calea dialogului și a diplomației, cu viziune și deschidere universală au adus România unde este acum.

Ne înclinăm în fața memoriei eroilor noștri,

La Mulți Ani, România!  La Mulţi Ani, Europa!” - fragment din alocuțiunea prefectului județului Satu Mare, Altfatter Tamás.

Tags: ziua  europa  satu mare  
1033 vizite
Distribuie pe