Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pădurea de Mâine a plantat 5 hectare de pădure pe dunele de nisip de la Foieni
Fundația Pădurea de Mâine  - Luni, 17 Mai 2021

Fundația Pădurea de Mâine continuă și în 2021 regenerarea pădurii de stejar pedunculat de pe dunele de nisip de la Foieni. În total, în 2020 și 2021 au fost plantate aproape 8 hectare de teren, iar lucrările au mai inclus amenajări, curățiri și sisteme de irigații.

Situl Natura 2000 RONPA0694 de la Foieni, parte din Câmpia Nirului (Câmpia de Vest), are o valoare de conservare ridicată, de interes botanic și faunistic. Vegetația adaptată temperaturii ridicate (nisipurile depășesc vara 35 °C) și uscăciunii extreme este reprezentată prin unele specii endemice și altele rare în țara noastră. Pădurile de stejar pedunculat completează vegetația erbacee și formează habitate pentru specii de animale mai puțin adaptate condițiilor extreme din zonă.

Pădurile de stejar din zonă au fost afectate de uscare în masă. Au fost efectuate lucrări de reîmpădurire în perioada 2007-2013, dar este nevoie de refacerea completă a unor plantații și de completări cu puieți în unele locuri. În total, în 2021 au fost plantați 25.000 puieți de stejar pe 5 hectare de teren.

Mă bucur că ne putem întoarce cu Pădurea de Mâine pentru a doua oară în județul Satu Mare,” a declarat Ionuț Apostol, directorul executiv al Fundației. „Ajutăm la refacerea unei păduri de stejar dintr-o arie protejată, în condiții locale dificile, și sper că eforturile Ocolului Silvic Asociația Salcâmul Ciumești vor fi răsplătite prin reușita reîmpăduririi.”

Fundația Pădurea de Mâine plantează un milion de puieți

Prin programul de reîmpădurire, Fundația Pădurea de Mâine vine în sprijinul proprietarilor de suprafețe de fond forestier cu dificultăți de regenerare, care nu dețin resursele pentru reîmpădurire. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Obiectivul programului este plantarea unui milion de puieți. Lucrările de întreținere și monitorizare vor continua timp de cel puțin trei ani pe fiecare plantație, pentru instalarea cu succes a vegetației forestiere.

De la lansarea proiectului Pădurea de Mâine în toamna anului 2017, au fost plantați peste 600.000 de puieți pe 146 ha de teren din 9 județe ale țării. Pentru anul 2021 sunt planificate alte cinci proiecte de reîmpădurire, care însumează aproximativ 200.000 de puieți și 40 ha.

Pădurea de Mâine crește cu ajutorul tuturor prietenilor săi. Chiar dacă anul acesta, ca și în cel precedent, nu am putut organiza plantări cu voluntari din cauza pandemiei, important este că reușim să ne apropiem cu pași repezi de ținta de un milion de puieți,” a mai declarat Ionuț Apostol.

Orice proprietar privat de păduri sau unitate administrativ-teritorială din România poate aplica pentru a participa la Pădurea de Mâine cu un proiect de reîmpădurire. Mai multe informații despre cum puteți înscrie un proiect se găsesc pe www.padureademaine.ro.

Pentru mai multe informații

Ionuț Apostol
Director executiv
M: +40 721 251 207
contact@padureademaine.ro

Despre Pădurea de Mâine

Fundația Pădurea de Mâine s-a constituit în anul 2020 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume, lansat în 2017, și pentru a extinde programele sale în direcții de promovare a silviculturii responsabile, proiecte de educație și dezvoltare comunitară. Pădurea de Mâine a luat naștere ca proiect de reîmpădurire a terenurilor private, dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul HS Timber Group. Mai multe detalii pe www.padureademaine.ro

2366 vizite
Distribuie pe
George
Jos palaria! Mult succes in continuare, sa se continue initiativa!
2021-05-18 12:12:58
Toma Maria
Este nevoie... este nevoie mare. E foarte bine ca mai sunt oameni care planteaza in urma carora fura, hotii de lemne...
2021-05-18 11:28:16