Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Vaccin Johnson&Johnson la promoție în piețele din Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Marti, 25 Mai 2021

Prefectul Altfatter Tamas si subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud au participat în data de 24.05.2021 la ședința condusă de premierul României, Florin Cîțu, referitoare la stadiul campaniei de vaccinare și la măsurile care trebuie luate pentru a crește numărul de persoane vaccinate.

La ședința, care s-a desfășurat în sistem videoconferință, au participat și șefii structurilor teritoriale ale MAI și a Direcției de Sănătate Publică Satu Mare. În cadrul ședinței, au fost prezentate activitățile desfășurate la nivel local în cadrul campaniei de vaccinare și au fost discutate propuneri concrete de eficientizare a campaniei pentru perioada următoare.

Prefectul a prezentat avansul campaniei de vaccinare în județul Satu Mare, inclusiv rezultatele Maratonului Vaccinării din municipiul Satu Mare, unde în cadrul celor 3 ediții organizate la sfârșit de săptămână s-au vaccinat peste 3.000 de persoane.

În continuare, pentru a facilita vaccinarea cetățenilor, în acest sfârșit de săptămână maratonul vaccinării va continua în zonele cu afluență mare de persoane din municipiu. Astfel, sâmbătă 29 mai 2021 în Piața Mare și duminică 30 mai 2021 în Piața de Vechituri din municipiul Satu  Mare, între orele 08.00 – 16.00 cetățenii se pot vaccina, fără programare,  doar cu un act de identitate valabil, cu vaccin Janssen de la Johnson&Johnson care se administrează în doză unică și se eliberează pe loc adeverința de vacinare generată prin Registrul Electronic Național de Vaccinări.

O altă măsură dispusă de conducerea județului a fost organizarea unui centru de vaccinare în punctul de frontieră de la Petea. Acesta va fi operațional începând de vineri, 28.05.2021 și se pot vaccina toți cetățenii, nu doar cei aflați în tranzit transfrontalier.  În cadrul acestui centru va fi folosit acelați tip de vaccin Janssen de la Johnson&Johnson, care se administrează în doză unică.

Prefectul Altfatter Tamas apreciază că provocarea următoare va fi aceea de a crește numărul persoanelor vaccinate în mediul rural. Cu toate că rezultatele obținute până acum de echipa mobilă a MApN sunt  bune, respectiv s-au vaccinat peste 2.300 de persoane în 17 locații rurale în decurs de o lună, prefectul consideră că există mulți cetățeni care doresc să se vaccineze și, din diverse motive nu au acces la  vaccin. În perioada următoare va continua campania de informare, vor fi implicate autoritățile locale și județene și se vor căuta mijloace de  a asigura dreptul la sănătate prin vaccinare pentru toți cetățenii.

Tags: vaccin  piata  satu mare  
2540 vizite
Distribuie pe