Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Primele localități din județul Satu Mare care reintră în scenariul roșu de Covid: Batarci și Cămărzana. Se pregătește: Târșolț
Prefectura Satu Mare  - Luni, 30 August 2021

Subprefectul Radu Bud a convocat astăzi ședința săptămânală de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Direcției de Sănătate Publică (DSP), în prezența subprefectului Lavinia Kiss.

Având în vedere actualizarea Anexei privind incidența cumulată a cazurilor la 14 zile pe localități la nivelul județului Satu Mare în data de 30.08.2021, din cauza depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, în localitățile Bătarci (4,21 la mie ) și Cămărzana (3,70 la mie) începând cu data de 31.08.2021 ora 0,00 și până la data de 13.09.2021 se aplică măsurile specifice  prevăzute de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 41/09.08.2021, care prevăd în principal următoarele:

-          Administratorii/Proprietarii spațiilor publice afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective;

-          Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

-          Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.

-          Este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive,etc.).

-          Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-2.00, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

-          Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor în sistem “take-away” (la pachet) și/sau catering.

-          Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

-          Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minim 7mp/persoană.

-          Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.

-          Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este interzisă.

Și în comuna Târșolț, din cauza depășirii pragului de 2 infectări la mia de locuitori  (2,21)  în perioada 31.08.2021 – 13.09.2021 se aplică măsuri specifice specifice privind organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive,etc.) din punct de vedere a condițiilor de organizare și a numărului de participanți dar și activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice.

1666 vizite
Distribuie pe