Locale Altele
Luni, 6 Decembrie 2021
Luni, 6 Dec 2021
Politicienii (majoritatea fără nici un merit) s-au înghesuit la inaugurarea unui tronson de 4 km al șoselei de centură a Sătmarului. România 2021!
Florin Răchitan  - Vineri, 22 Octombrie 2021

Marea majoritate a politicienilor care s-au înghesuit vineri la inaugurarea primului tronson a șoselei de centură a municipiului Satu Mare nu au avut nici un merit în realizarea acestei investiții a Guvernului României (de toate culorile politice posibile de când a fost demarat proiectul).

Este vorba despre o porțiune de aproximativ 4 km, care include și noul pod peste Someș, și care scurtează substanțial traseul dintre Drumul Careiului și drumul spre Petea, care ar urma, teoretic, să deturneze din oraș o bună parte a traficului greu.

Nu e întâmplător faptul că exact cei care și-au adus contribuția majoră la realizarea celui mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii județului Satu Mare de după Revoluție nu au fost nici măcar invitați la eveniment, cu excepția fostului prefect Radu Bud, actual subprefect, și a deputatului Adrian Cozma, care a insistat în ultimul an pentru asigurarea finanțării în vederea deschiderii în acest an măcar a celui mai important tronson, pentru a ușura circulația la intrarea în Satu Mare dinspre Carei. Că, altfel, am fi admirat pasajul respectiv de pe margine încă vreo trei ani, până în campania electorală de dinaintea următoarelor alegeri, când saltimbancii care speră să-și facă imagine pe seama acestui proiect, îmbulziți astăzi sub copertinele amenajate provizoriu, ar fi tăiat panglica inaugurală a șoselei de centură (garantăm că lucrările vor dura fix până atunci)!

La eveniment a mai participat, totuși, și actualul director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ovidiu Pistol, care răspunde de ducerea la bun sfârșit a acestui proiect. Felicitări și membrilor Clubului Retromobil România, care, prin parada mașinilor de epocă, au asigurat o inaugurare cu stil a șoselei de centură a municipiului Satu Mare!”O zi importantă pentru județul nostru. Varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare este un proiect care a ajuns la maturitate și de astăzi vom circula pe un drum nou care rezolvă o bună parte din problemele traficului cu care ne confruntăm de atâta timp.

Sper și cred că e doar începutul realizării unor obiective strategice ale județului. Infrastructura mare e prioritatea numărul unu și cred că suntem pe drumul cel bun. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect important și sătmărenilor pentru răbdare. Felicitări constructorilor pentru modul în care s-au mobilizat și au reușit să ducă la bun sfârșit această lucrare” – a declarat deputatul Adrian Cozma.

Tags: inaugurare  sosea  centura  satu mare  
3256 vizite
Distribuie pe

Cozmalaul este unul dintre astia care doar si-au facut imagine pe munca altora!
Eroul centurii este ex-ministrul Catalin DRULA!
Adi, baga-ti bine in cap! Meritul tau este ZERO!!
2021-10-26 14:55:03