Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Cinci medalii de aur pentru Crama Nachbil din Beltiug la Berliner Wine Trophy
Crama Nachbil  - Joi, 28 Octombrie 2021

Berliner Wine Trophy este una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de vinuri, la care în fiecare an mii de crame participă cu cele mai fine creații.

Competiția, acreditată de Organizatia Internatională a Viei și Vinului (OIV), a avut loc recent, fiind înscrise mii de mostre de vin. Deși concurența a fost una remarcabilă, crama Nachbil din județul Satu Mare a obținut 5 medalii de aur la această competiție de top.

La ultima ediție au ajuns 6.000 de mostre din 40 de țări, dintre care un juriu format din 168 de membri recunoscuți international a selectat cele mai bune înscrieri. Conform regulilor OIV, în fiecare categorie pot fi premiate doar 30% dintre vinurile prezentate, așadar doar cele cu cea mai înaltă calitate au ajuns să fie alese de către juriu.

Degustarea competiției Berliner Wine Trophy s-a desfășurat între 8-17 octombrie, iar printre mostrele înscrise s-au aflat și vinurile cramei Nachbil din județul Satu Mare, care au obținut rezultate remarcabile, încoronând viticulture sătmăreană.

Selecția de vinuri a cramei din Beltiug a atras atenția juriului, astfel încât vinurile Sauvignon Blanc 2020, Blaufrankish 2018, Fetească Neagră 2018, Syrah Reserve și Cuvée Selection Red 2018 au fost premiate cu medalii de aur.

Crama Nachbil este situată în partea de Nord-Vest a României, în localitatea Beltiug, între Satu Mare și Zalău. Viticultura locală are la bază tradiții vechi și stricte datând, în documente scrise, din anii 1804, care descriu cultivarea de viță de vie. Premiile dobândite la această competiție internațională dovedesc faptul că munca desăvârșită a enologilor a adus cultivarea strugurilor la o nouă perioadă de grație.

1364 vizite
Distribuie pe