Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Coadă la vaccinare în comuna cea mai mică din județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 12 Noiembrie 2021

Comunitatea din Săcășeni numără puțin peste 1.000 de suflete, cu tot cu satele aparținătoare, dar a ieșit deja în evidență cu unele acțiuni comunitare, precum Marea Curățenie de Primăvară în cadrul căreia au ecologizat, în clacă, toate pădurile din zonă.

Vineri a fost o altă zi în care au dovedit cât de responsabilă și inimoasă poate fi o asemenea comunitate mică de la capătul județului. S-au înțeles unii cu alții și au solicitat o echipă mobilă de la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, pentru a se vaccina împotriva Covid, în condițiile în care în mediul rural în care trăiesc ei nu au acces la vaccin.

La orele 10, în fața căminului cultural pus la dispoziție de primărie se formase deja o coadă cu zeci de persoane, în timp ce funcționarii locali îi ajutau cu activitatea de registratură pe cei doi medici și două asistente sosite de la Satu Mare pentru campania de vaccinare. Ei au primit ajutor profesional și de la consiliera locală Cristina Irimuș, asistentă medicală.

Până la orele 14 au fost vaccinați mai mult de 100 de săcășeni, într-una dintre cele mai eficiente etape ale caravanei ce trece prin toate localitățile județului Satu Mare.




1731 vizite
Distribuie pe