Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Anul Nou aduce pericol de inundații pe râurile din județul Satu Mare
Apele Române Someș-Tisa  - Miercuri, 5 Ianuarie 2022

Potrivit datelor furnizate de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, în momentul actual se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe cursurile de apă în aval de acumularea Călineşti-Oaş, pe sectorul îndiguit al râului Tur (Călineşti-Oaş aval – Turulung - Micula – frontieră) și pe afluentul Valea Rea, la stația hidrometrică Huta Certeze.

Acumulările Strâmtori-Firiza (județul Maramureș) și Călinești-Oaș (județul Satu Mare) se află în faza I de apărare, aferentă codului galben. Din acestea se evacuează controlat debite. Prin aceste proceduri se controlează nivelul apei, ținând cont de debitele și nivelurile înregistrate pe cursurile de apă și de prevederile regulamentelor de exploatare.

În arealul Someș-Tisa este în vigoare o avertizare hidrologică emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, astfel:

COD GALBEN

În intervalul 05.01.2022, ora 11:00 – 06.01.2022, ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare) și Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud).

COD PORTOCALIU

În intervalul 05.01.2022, ora 18:00 – 06.01.2022, ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – pe sectorul aferent stației hidrometrice Valea Vişeului (județul Maramureş) şi Tur (judeţul Satu Mare).

Specialiștii Apelor Române monitorizează evoluţia evenimentelor.

Hidrologii realizează măsurători de debite şi observații la stațiile hidrometrice, astfel încât informațiile să ajungă prompt la toate instituţiile implicate în gestionarea inundațiilor.

1103 vizite
Distribuie pe