Locale Altele
Duminica, 22 Mai 2022
Dum, 22 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sindicaliştii au pichetat partidele
Penina Cirţ  - Miercuri, 30 Septembrie 2009

Sediile PSD si PD-L au fost pichetate între orele 11.00-13.00 la Satu Mare de reprezentanţii sindicatelor FSLI, SANITAS şi Pro Autonomia Satu Mare.

 

Aproximativ 100 de persoane prezente în faţa celor două sedii de partide s-au alăturat celor nouă federaţii  sindicale constituite în Alianţa Bugetarilor, care au recurs la această formă de protest în toată ţara.

 

Salariaţii din sectorul bugetar cer renegocierea Legii-Cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Totodată ei cer renunţarea la acordarea concediului fără plată şi, în acelaşi timp, stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar, ce se anunţă în viitorul apropiat.

 

În timpul pichetării, fiecare lider de sindicat a prezentat protestatarilor, în lipsa reprezentanţilor partidelor, problemele cu care se confruntă la nivel de ramură sindicală.

 

Liderul Sanitas, Aurelia Pop, s-a plâns de situaţia din sistemul sanitar sătmărean: salariile medicilor şi asistentelor sunt „în aer” pe ultimele luni ale anului, dar sunt o grămadă de restanţe salariale încă de la începutul anului.

 

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ, Virgil Roman a declarat că profesorii sunt nemulţumiţi deoarece nu li s-au majorat salariile cu 50% aşa cum li s-a promis înaintea alegerilor parlamentare, iar în noua lege cadrele didactice sunt poziţionate în partea inferioară a grilei de salarizare.

 

Protestele nu se opresc aici: pe  5 octombrie întregul sector bugetar va intra în grevă generală de o zi. De asemenea, salariaţii din sectorul bugetar au în vedere boicotarea alegerilor prezidenţiale.

Tags: sindicate  pichetare  partide  
1294 vizite
Distribuie pe