Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Shopping City Satu Mare aduce stelele mai aproape īn cadrul Serilor de astronomie, īn acest week-end
Shopping City Satu Mare  - Sambata, 30 Iulie 2022

Pe 30 și 31 iulie, de la ora 19.00, Shopping City Satu Mare deschide ediția din acest an a Serilor de Astronomie, un eveniment inedit dedicat celor mici și celor mari deopotrivă.

Călătoria prin Univers va fi coordonată de cel mai bun ghid, Cătălin Beldea, vânător de eclipse și editor de astronomie al revistei Știință și Tehnică, iar vizitatorii se vor bucura de informații curatoriate de experți, concursuri, dar și de întâlnirea cu Profesorul Trăsnit.

Evenimentul se va desfășura pe terasa centrului comercial sau în interior (în funcție de condițiile meteo), iar accesul este gratuit.

Profesorul Trăsnit va deschide seara cu o sesiune de experimente de chimie, fizică și astronomie și va explica noțiuni științifice pe înțelesul copiilor, în stilul caracteristic.

Programul va continua cu o prezentare interactivă susținută de Cătălin Beldea, care îi va ajuta pe participanți să afle informații esențiale despre Univers. Mai mult, acesta le va împărtăși curioșilor imagini și detalii despre unele dintre cele mai spectaculoase expediții ale sale spre eclipse totale de Soare.

În plus, vizitatorii vor putea să interacționeze și să folosească telescoape profesionale, dar și o copiea Hubble Space Telescope funcțională, prin care să admire stelele și planetele.

De asemenea, pentru a imortaliza momentul, Shopping City Satu Mare le oferă participanților un corner special cu „oglinzi spațiale” pentru selfies: copii la scara 1/100 a oglinzii telescopului spațial James Webb Space Telescopeîn miniatură.

Mai mult, pe toată durata evenimentului, participanții vor avea ocazia să participe la concursuri cu premii garantate sau să se implice în construcția unei comete.

Accesul la eveniment este gratuit. Următorul eveniment al proiectului va avea loc în serile de 20-21august. Mai multe detalii despre evenimentele șicampaniile Shopping City Satu Mare se regăsesc pe site-ul centrului comercial shoppingcitysatumare.ro , pe pagina de Facebook și cea de Instagram.

1231 vizite
Distribuie pe