Locale Altele
Marti, 3 Octombrie 2023
Marti, 3 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curățenie de toamnă la Turulung
Caritas Satu Mare  - Joi, 10 Noiembrie 2022

Acțiunea de curățenie comunitară organizată de Primăria Comunei Turulung în cadrul proiectului „Conexiune Interetnică”, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, implicând diferite generații și etnii, a ajuns la a doua ediție.

Proiectul „Conexiune Interetnică” este implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung și este derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate.

În dimineața zilei de 9 noiembrie, în curtea primăriei s-au adunat 41 de persoane dornice să se implice în acțiune: elevi, pedagogi, beneficiari de ajutor social, voluntari din comunitatea romă și angajați ai Centrului comunitar „Sfântul Martin de Tours” al Organizației Caritas.

Participanții au fost primiți de primarul comunei, Gheorghe Gyákon, care i-a vorbit despre importanța organizării acestui tip de acțiuni, precum și despre nevoia unei schimbări de atitudine pe termen lung în ceea ce privește protecția mediului.

După prezentarea programului, celor prezenți au fost înmânate mănuși și saci asigurate de primărie, iar apoi, grupați pe echipe, participanții s-au deplasat în zonele desemnate.

Datorită acțiunii de curățenie de toamnă, au fost ecologizate principalele zone ale localității: zona parcului central, a școlii, a cimitirului, a Centrului comunitar „Sfântul Martin de Tours”, precum și digul râului Tur.

Următoarea campanie de curățenie comunitară organizată în cadrul proiectului va avea loc primăvara viitoare.


1696 vizite
Distribuie pe